ZET PUSTIO TRI TRAMVAJSKE LINIJE U PROMET Provođenje mjera u vozilima upitno: Odgovornost je na građanima

ilustracija, wiki

Od srijede, 29. travnja, u promet će biti puštene prve tri tramvajske linije koje će u ovoj fazi prometovati slobodnim prometnim koridorima, javlja ZET.

Tramvajska linija 3 prometovat će uobičajenom trasom: Ljubljanica – Ulica grada Vukovara – Savišće.

Tramvajska linija 5 prometovat će izmijenjenom trasom: Prečko – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Žitnjak.

Tramvajska linija 14 također će prometovati izmijenjenom trasom: Ljubljanica – Savska cesta – Jadranski most – Zapruđe, čime će nakon više od godinu i pol biti uspostavljen tramvajski promet preko obnovljenog remetinečkog rotora.



ZET tvrdi da se autobusi dezinficiraju tri puta dnevno, redovito čiste i prozračuju prije i nakon svake vožnje

Tramvajske linije prometovat će prema nedjeljnom rasporedu vožnje. Detaljnije informacije o trasama linija kao i važećem rasporedu možete provjeriti OVDJE.

Provođenje mjera je upitno

Kako će se provoditi mjere za suzbijanje koronavirusa u tramvajima, nije potpuno jasno. Naime, na pitanje o provođenju mjera u vozilima ZET-a, dobili smo sljedeći odgovor:

“U autobusima koji su trenutno u prometu može biti popunjena trećina kapaciteta, sukladno preporukama. ZET kao i do sada nastavlja dezinficirati vozila tri puta dnevno te redovito čistiti i prozračivati vozilo prije i nakon svake vožnje, kao i prilikom stajanja na stajalištima, a sve kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.”

Što je sa onim tramvajima, osobito starijim, u kojima se ne mogu otvoriti prozori, kako će se oni prozračivati, nisu ništa odgovorili. Tko će provoditi kontrolu o broju putnika, također nisu odgovorili. Prema odgovorima koje nam je ZET poslao,  od građana se očekuje maksimalna odgovornost, ali čini se kako nitko neće nadzirati provode li se zaista preporuke u vozilima ZET-a.

“Od iznimne je važnosti i da se sami korisnici prilikom putovanja pridržavaju predviđenih preporuka, odnosno da u okvirima društvene odgovornosti ne izlažu sebe ili ostale putnike nepotrebnim rizicima. Ukazivanje na razmak u putničkom prostor spada u domenu odgovornog ponašanja korisnika kao i kod ostalih usluga, a informacije o oblicima ponašanja pri putovanju, istaknute su na vozilima i dostupne su na uobičajenim informativnim platformama.”

I za kraj, iz ZET-a su naglasili kako odmah od ovog tjedna kreće naplata karata.

“Prijevoz se od ponedjeljka naplaćuje na svim autobusnim linijama, a karte se mogu kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te kod vozača.”

Što će biti s onim korisnicima koji su imali mjesečnu kartu u ožujku ili s korisnicima kojimaju godišnju pretplatu, to je još nepoznanica u ZET-u. Bitno je odmah naplatiti nove karte.

USLUGA NAPLAĆENA, A NIJE ISPORUČENA ZET obustavio promet ali ne spominje povrat novca za građane koji su kupili godišnje karte

Komentari