ŽESTOKA RASPRAVA U OTVORENOM Macan napustio studio, Bauk hvalio Miloševića

HRT

Večerašnja rasprava u IMS-ovoj emisiji Otvoreno završila je odlaskom komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana iz studija. Tema emisije bila je konačni izgled nove Vlade i budućnost Hrvatske, a Macana je naljutilo izlaganje Karoline Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta.

Krišto je ustvrdila kako se raspravlja o vladi koja je izabrana protuustavno i koja će se sastaviti protuustavno, s mnogim ministrima koji su se dokazali korupcijom. Istaknula je da joj je frapantno raspravljati o tome a ne o iskapanju ubijenih Hrvata u jami Jazovki. Macana je optužila za medijsko obmanjivanje jer se, kako kaže “zajedno s medijima predstavlja kao neovisni analitičar”.

KAOS U STUDIJU OTVORENOG! Karolina Vidović Krišto razbjesnila Macana, on izjurio iz studija: ‘S ovom spodobom ne želim sjediti’



Njezino izlaganje prekinuo je Macan rekavši joj da je malo zalutala u emisiju i da ju ne želi slušati. Ona mu je odgovorila da ne mora i da može napustiti studio, što je on na kraju i učinio i napustio emisiju. Pale su i teške riječi.

Macan za portal hrt.hr: Tema nisu ustaše i partizani

“Gospođa Krišto je došla u emisiju s pripremljenim monologom. Nisam mogao ostati u istoj emisiji s osobom koja vrijeđa, govori neistine i ne dopušta raspravu. Stoga sam otišao”, izjavio je Krešimir Macan za portal hrt.hr.

“Tema je emisije trebala biti budućnost Hrvatske i očekivanja od nove Vlade, a ne povratak u prošlost i ustaše i partizani, poručuje Macan. Dodaje i da razumije da su ostali gosti emisije ostali. “Oni kao političari moraju pretrpjeti svašta, ja ne moram”, kaže.

U Otvorenom urednika i voditelja Mislava Togonala gostovali su i Ivan Anušić – HDZ, Arsen Bauk – SDP te Dalija Orešković – Stranka s imenom i prezimenom.

“Ministar se bira temeljem ostvarenih rezultata na izborima”, rekao je Ivan Anušić. Istaknuo je da je teritorijalni princip važan, ali nije ključan.

Na pitanje da je u vladi jak slavonski lobi, Anušić je rekao kako smatra da ako istok Hrvatske napravi rezultat od 16 mandata onda je je to poštena podjela, ali ustvrdio je i da je više ministara iz Dalmacije.

Kao prvi potez vlade naveo je Zakon o obnovi Zagreba.

“Krećemo vrlo brzo, nema odmora, ne odugovlačimo. Radi se bez prestanka, istim tempom, istom dinamikom u istom smjeru”, rekao je.

Arsen Bauk je istaknuo da je premijer izborom ministara pokušao pomiriti sve struje ili frakcije u svojoj stranci i da će to funkcionirati dok će funkcionirati. Smatra da bi bolje rješenje bilo da su spojeni ministarstvo uprave i ministarstvo unutarnjih poslova. Osvrnuo se i na Miloševića koji je bio njegov pomoćnik dok je on bio ministar uprave.

“On je odličan. Imamo člana vlade s kojim sam radio, drago mi je da je on i imam povjerenje da će ono što bude radio biti u redu”.

Dalija Orešković je rekla da ne može ništa reći o vladi dok se ona ne izglasa i dok ne vidi kako i što ta vlada radi.

Komentari