ŽESTOKA POLEMIKA Ahmetović prozvala Plenkovića, odgovorio joj Sanader, a u obranu joj stao Bauk

Nakon premijerovog posjeta Kijevu, Ahmetović ga je prozvala “paradnim činovnikom”, a Sanader joj je odgovoro kako ne posjeduje “ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici”. Polemici se pridružio i Bauk.

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović prozvala je premijera riječima: “Paradni činovnik Plenković rješavao bi probleme u Ukrajini, a domaće probleme ne vidi”.

Na to je reagirao politički tajnik HDZ-a Ante Sanader koji je poručio kako je politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović svojim komentarom izjava premijera Plenkovića o Ukrajini, opet pokazala da nema elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici, a kamoli o zaštiti hrvatskih interesa.



“Mirela Ahmetović svojim današnjim izjavama da se predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković ‘kao paradni činovnik bavi svjetskim problemima u Ukrajini’, ponovno pokazuje da nema čak ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici, a kamoli o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa”, napisao je Ante Sanader u reakciji na Facebooku.

Politički tajnik HDZ-a pita i koje bi to, po mišljenju političke tajnice SDP-a Ahmetović, bilo alternativno stajalište Republike Hrvatske o događanjima u Ukrajini, drugačije od onog kojeg su zastupali premijer Plenković i čelnici ostalih europskih zemalja na skupu u Kijevu, prenosi N1.

“Da Hrvatska podupire kršenje međunarodnog prava? Možda Ahmetović podržava jednostranu aneksiju Krima, okupaciju Donetska i Luhanska te kršenje ljudskih prava? Možda zaboravlja ukrajinsku potporu Hrvatskoj tijekom velikosrpske agresije i okupacije?”, upitao je.

Podsjetivši da je i dio Republike Hrvatske svojedobno bio privremeno okupiran, Sanader naglašava kako Hrvatska itekako razumije položaj Ukrajine te joj želi pomoći ekspertizom iz uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Ističe kako se uvijek trebamo podsjetiti i da je Ukrajina među prvima priznala hrvatsku neovisnost, a “to ćemo prijateljstvo i solidarnost uvijek njegovati”.

‘Građani nisu naivni i pamte tko radi i ima rezultate’

Osvrćući se na, kako kaže, plitku dosjetku Ahmetović da premijer “Plenković ne vidi što mu se događa u vlastitoj zemlji“, Sanader je poručio kako svatko tko nije zlonamjeran vidi puno toga: vidi Pelješki most, vidi osigurana rekordna EU sredstva za gospodarski oporavak Hrvatske, vidi sjajnu turističku sezonu, vidi očuvanje radnih mjesta u COVID-19 krizi zahvaljujući izdašnim mjerama naše Vlade, vidi kontinuirana povećanja mirovina i prosječne plaće…”

“No i to očito smeta Ahmetović. Zašto”, upitao je.

Podsjetio je i da Socijaldemokratska partija (SDP) ništa od toga nije ostvarila, osim što je, kako kaže, ‘bez ikakvih važnih ulaganja u budućnost Hrvatsku uspjela zadužiti za nevjerojatnih 18 Peljeških mostova, što je povećala siromaštvo, povećala nezaposlenost, a plaće i mirovine su rasle pet put sporije nego danas’.

“Hrvatski građani nisu naivni i pamte, znaju tko je samo britak na jeziku, a tko radi i ima rezultate za dobrobit hrvatskih ljudi: uostalom svoje su jasno rekli na zadnjim izborima”, naveo je na Facebooku politički tajnik HDZ-a Ante Sanader.

‘Sanader je trebao tražiti žetone da bi formirao većinu’

Na komentar Sanadera, pak, reagirao je SDP-ov Arsen Bauk. Na Facebooku je napisao kako pozivanje na volju birača ne ide na ruku Sanaderu.

“Iz podužeg posta Ante Sanadera u kojoj se referira na Mirela Ahmetović izdvojio bih zadnju rečenicu:

Hrvatski građani nisu naivni i pamte, znaju tko je samo britak na jeziku, a tko radi i ima rezultate za dobrobit hrvatskih ljudi: uostalom svoje su jasno rekli na zadnjim izborima.

A na zadnjim izborima Mirela Ahmetović je pobijedila u prvom krugu glasovima građana, a Ante Sanader je morao tražiti žetone da bi formirao većinu”, napisao je Bauk.

Komentari