Žestok okršaj Nine Raspudića i Branka Bačića oko covid-potvrda u Dnevniku Nove TV

Foto: Screenshot NovaTV

Je li zbog COVID potvrda potreban referendum i hoće li na kraju umjesto politike presuditi Ustavni sud, u Dnevniku Nove TV s Mislavom Bagom stavove su sučelili Nino Raspudić iz MOST-a te Branko Bačić iz HDZ-a.

Hoćemo li uskoro na referendum zbog COVID potvrda? MOST vjeruje da je to neminovno dok vladajući, odnosno HDZ, smatraju to nemogućim. Stavove u Dnevniku Nove TV sučelili su Nino Raspudić iz MOST-a i Branko Bačić iz HDZ-a.

MOST je najavio da počinju prikupljati potpise za raspisivanje referenduma o ukidanju COVID potvrda i ograničavanja neustavnog rada Nacionalnog stožera civilne zaštite, a do kraja tjedna, kazao je Raspudić, trebali bi objaviti datum prikupljanja potpisa.

Iz HDZ-a su podsjetili da je uvođenje COVID potvrda utemeljeno na Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u 47. članku i na Zakonu o sustavu civilne zaštite. Bačić je kazao da bi u nekim drugim okolnostima ovo smatrao političkim vicem.



”Ovo nije referendum o potvrdama. Cijepljenje nije nametnuto, možete birati”, podsjetio je Bačić.

”Izgleda da Bačić zna pitanje i prije mene”, kazao je Raspudić, koji je istaknuo da ima puno spinova oko ove teme. ”Ništa ne priječi ministra da odluči da je testiranje potrebno za sve”, dodao je.

Inače, na Ustavnom sudu se već nalazi nekoliko prijedloga od od strane odvjetnika i sindikata propitivanja ustavnosti korištenja COVID potvrda za radnike i radnice u zdravstvenom i socijalnom te policijskom sustavu.

Plenkovićev humor pokazuje seksualnu opterećnost, ispao je smiješan, kazao je Raspudić komentirajući izjavu premijera Andreja Plenkovića u kojoj je protivnike COVID potvrda prozvao junacima koji se boje vatica za testiranje.

Plenković je ispao vrlo uvjerljiv, kazao je Bačić i ukazao na niz primjera borbe s koronavirusom u drugim zemljama.

Kako prenosi Dnevnik.hr Raspudić je Stožer nazvao paratijelom, a Bačić je kazao da su oni ovlašteni zakonom što je potvrdio i Ustavni sud.

Ako će ići obvezno cijepljenje, ono će značiti i docijepljivanje, upozorio je Raspudić.

 

Komentari