Žepina: Radujem se istrazi nadležnih tijela koja će utvrditi da li sam zlouporabio položaj kao što Škoro kaže

Screenshot HRT

Bivši tajnik Domovinskog pokreta protiv kojeg je Miroslav Škoro podnio kaznenu prijavu iznio je svoju stranu priče.

“Ja mu odgovaram s obzirom da je podnio kaznene prijave, da se radujem istrazi nadležnih tijela koja će utvrditi da li sam ja zlouporabio položaj kao što gospodin Škoro navodi”, rekao je Dario Žepina, bivši glavni tajnik Domovinskog pokreta za RTL Danas.

U Domovinskom pokretu, objašnjava Žepina, nitko nije imao kreditne kartice.

Postojale su tri debitne kartice na ime tadašnjeg predsjednika Škore, sadašnjeg vede šefa stranke Maria Radića koji svoju iz banke nikad ni nije podignuo i Žepinina koju je kako kaže – koristio isključivo u svrhe stranke, što je, dodaje, lako provjerljivo.



“Ovdje se cijelo vrijeme prikriva jedna činjenica, a to je da TAM tablice koje dobijete unutar Erste banke je imao samo gospodin Miroslav Škoro i Nikolina Brajković, a one vam omogućuju pristup glavnom računu odnosno plaćanje računa”, izjavio je Žepina.

Na optužbe o karticama Brajković odgovara:

“Ja sam zatražila potvrde iz banke iz kojih je vidljivo da ja nikada nisam imala nikakvu karticu, a g. Škoro svoju nikada nije podigao u poslovnici u Masarykovoj u Zagrebu. Karticu je imao i njome se koristio samo g. Žepina”.

Miroslav Škoro tvrdi kako nije istina da nije dostavljao izvode te je na Facebooku stavio sliku zaslona internet bankarstva prema kojoj izvode dostavlja na 3 adrese.

O poklonima i vinu ne zna ništa

Žepina tvrdi da ne zna je li Škoro doista na račun stranke plaćao skupocjene poklone bliskoj suradnici te koliko je vina i na koji način naručeno stranci jer njegovog parafa na tim računima nema.

 

Dodaje i kako se sa Škorom posljednji put čuo se dva tjedna prije ostavke.

“Ja sigurno ne bi otišao na godišnji odmor da sam znao da će čovjek podnijeti ostavku tako da onaj faktor iznenađenja, on je doslovce bio, tako da mi to nismo odglumili – to je doista bilo. Isto kao ono lamatanje tjedan dana sjednice predsjedništva, zašto on kao predsjednik stranke nije sazvao predsjedništvo i na njemu podnio ostavku”, rekao je Žepina.

Komentari