Žena primljena jučer u kliniku ‘Fran Mihaljević’ nema koronavirus

Žena koja se od subote nalazi u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” nema koronavirus i njen nalaz je nakon provedenog testiranja negativan, potvrdila je u nedjelju rano ujutro za Hinu dežurna liječnica dr Davorka Lukas.

“Njen nalaz je negativan”, kazala je dr Lukas nakon što je provedena dijagnostika i obrađeni brisevi koji su trebali otkloniti sumnju na koronavirusnu infekciju.

Dežurna liječnica u Klinici za infektivne bolesti rekla je ranije kako je 42-ogodišnja žena, koja je kratko boravila u Kini, dobrog općeg stanja te da ima blaže simptome, povišenu temperaturu i kašlje.

Suprug pacijentice, s kojim se prije četiri dana vratila iz Kine i Hong Konga, već je ranije testiran, a nalaz je bio negativan.



Kod oba muškarca koja su u subotu primljena u tu kliniku utvrđeno je da nisu zaraženi koronavirusom, negativan nalaz na taj virus potvrđen je u subotu navečer kod hrvatskog građanina koji je boravio mjesec dana u Kini, a već ranije iz te je bolnice otpušten Kinez iz Belgije.

U Hrvatskoj za sada nije zabilježen ni  jedan slučaj oboljelih od koronavirusne infekcije.

Komentari