ŽENA KOJA ŽELI OSVOJITI ZAGREB OTKRIVA IMA LI PODRŠKU PLENKOVIĆA: ‘Potpuno sam inkluzivna, imam sve predispozicije za preuzeti grad’

U tišini, iza političke zavjese afere Janaf, istupa predsjednika Milanovića, korona krize i drugih dnevno-političkih tema, političari se pripremaju za nadolazeće lokalne izbore koji nas prema planu očekuju u 2021. godini.

Jedna od najvažnijih bitaka odigrat će se za hrvatsku metropolu Zagreb, gdje mnogi politički puleni najavljuju konačni pad dugovječnog vladara Milana Bandića.

Na posljednjim izborima za Zagreb glavna suparnica Bandiću bila je Anka Mrak-Taritaš, a za sljedeću godinu je još jedna politički profilirana žena najavila “lov” na fotelju grada s najvećim proračunom u državi.

Bivša ministrica pravosuđa, zaposlenica Ministra vanjskih poslova i Ureda predsjednika Franje Tuđmana 1991. godine, Vesna Škare-Ožbolt, najavila je pokušaj povratka u visoku politiku, ovog puta kao kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba.



Dolazi gradonačelnica

U pretkampanju krenula je s takozvanim marketinškim “teaserom” u vidu jumbo plakata natpisa “Dolazi nam gradonačelnica”, a za portal je prokomentirala kako napreduju pripreme i kako namjerava preuzeti vlast od dosad politički neuništivog Milana Bandića.

“Sve o kandidaturi što sam najavila stoji i dalje i ozbiljno idem u taj projekt. Toliki su problemi pred gradom, dolazi obnova od potresa i potrebno je povući 500 milijuna eura za to” započela je Škare-Ožbolt priču o svojoj kandidaturi.

Smatra kako ima sve što je potrebno za preuzimanje vrlo važne funkcije, a to su “nova energija, iskustvo u upravljanju i vođenju, uključivost”…

Na pitanje kako misli osvojiti vlast i gdje će tražiti političku podršku, a zatim i loviti glasove birača, kandidatkinja je rekla kako je jako inkluzivna te da je za provesti zahtjevnu obnovu Grada, ali i srušiti staro vodstvo, potreban vrlo široki konsenzus.

Pruža ruku Plenkoviću?

“Ja sam apsolutno inkluzivna, nama je potreban konsenzus i jasan dogovor. Gradu je potrebna sustavna, a ne stihijska obnova, to je jako širok zahvat na svim razinama”, rekla je Škare-Ožbolt.

Na konkretniji upit o mogućoj suradnji s HDZ-om za lokalne izbore, ostavila je široki prostor za pregovore i mogući dogovor.

“Ne isključujem njihovu podršku. Ponavljam, treba nam konsenzus, moramo ići zajedno kako bismo proveli sve što je potrebno da naš Zagreb napokon zaživi”, zaključila je Vesna Škare-Ožbolt te na taj način i poslala svojevrsnu poruku HDZ-u i Andreju Plenkoviću i moguću ruku suradnje.

Podsjećamo, lokalni izbori bi se trebali održati treće nedjelje u svibnju, tj. 16.5.2021. godine.

Neki od dosad poznatih protukandidata trenutnoj gradskoj Upravi su i Otto Barić mlađi, spominje se i Tomislav Tomašević (Možemo), dok dvije najjače stranke i dalje čuvaju aseve u rukavu i pregovaraju… SDP trenutno vodi unutarstranačke bitke pa se ne zna uopće hoće li imati kandidata, ili će podržati Tomaševića, dok u HDZ-u trenutno traju intenzivni dogovori i pregovori o unutarstranačkim izborima, a zatim i kandidatima za lokalne izbore.

Dosad su se kao potencijalni HDZ-ovi kandidati spominjali Vili Beroš, Domagoj Ivan Milošević, Davor Filipović…

Komentari