Željko Kolar: Kandidirao sam se iz želje za hitnom promjenom u SDP-u

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije predstavio je danas, 21. kolovoza 2020. godine svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a.

Na konferenciji za novinare predstavio se kao novi kandidat za čelnika najveće stranke lijevog centra. Tom je prigodom istaknuo kako će se zalagati za izgradnju novog SDP-a za modernu Hrvatsku kroz tri glavna cilja:

Prvi je izgradnja moderne stranke lijevog centra uz istovremeno oživljavanje stranačke organizacije, premošćivanje dubokih podjela.

Zatim, izgradnja Hrvatske kao moderne države učinkovitog pravnog sustava i funkcionirajućeg tržišnog gospodarstva uz efikasnu državnu regulaciju te



Posljednji cilj bi bio izgradnja Hrvatske kao pravednog društva u kojemu se poštuje prava građana i različitosti koje obogaćuju našu zemlju i društvo uz razvoj rodne ravnopravnosti, poštivanje i razvijanje manjinskih prava svih manjina, funkcionalne socijalne pravednosti i izražene solidarnosti.

“Želja za kandidaturom nije došla preko noći. To nije bio ishitren potez. Ona je produkt moje želje za prijeko potrebnim promjenama u stranci”, objasnio je Kolar te dodao kako će promjene donijeti odgovore na važne političke teme.

“Želim graditi modernu stranku lijevog centra koja će izgraditi modernu državu pravednog društva. Želim izgraditi novi SDP za novu Hrvatsku.”

Novi SDP radio bi na većoj državnoj regulaciji tržišta kako bi se značajnije dokinule duboke socijalne razlike, te na ekonomskim slobodama temeljenim na povećanju plaća radnicima uz istovremeno značajno smanjenje udjela zapošljavanja na ugovore na određeno vrijeme. Brinuli bi se o svima koji žive od vlastitog rada, radnicima i službenicima, obrtnicima i malim poduzetnicima te poljoprivrednicima uz značajne demografske i anti-iseljeničke mjere.

“Moramo biti solidarni prema našim sugrađanima kojima treba pomoć zajednice jer u našoj zemlji ne smije biti suvišnih i ostavljenih ljudi. To je posebno važno u današnjim vremenima teških uvjetima kakve već osjećamo”, naglasio je Kolar te dodao kako želi izgraditi pravedno društvo u kojemu je zajamčena jednakost pred zakonima i socijalna pravda.

Osim za glavne vrijednosti nove hrvatske socijaldemokracije, kazao je kako će se boriti za stvaranje boljih odnosa unutar stranke na temelju rezultata. Naglasio je kako je SDP je velika stranka s velikim ljudima. No, mnogo je različitih faktora kroz vrijeme utjecalo na mnoge unutarstranačke promjene i zbog toga je potreban novi svježi početak.

“Ponosan sam na sve svoje dosadašnje učinke i na sve što sam postigao, što kao gradonačelnik Klanjeca, što kao župan Krapinsko-zagorske županije. U dva mandata radio sam na brojnim uspješnim projektima koji su dokazali svoje rezultate. Gospodarski rast Županije po broju novoosnovanih tvrtki, ukupnim prihodima poduzetnika i činjenica da je to županija s najvećim rastom zapošljavanja samo su neki od pokazatelja tih rezultata. Vrlo uspješno radim i na povlačenju sredstava iz EU fondova iz kojih smo ostvarili Energetski centar Bračak i Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije. Predani trud i rad nastavit ću i dalje slušajući naše SDP-ovke i SDP-vce u zajedničkom cilju izgradnje nove stranke”, izjavio je Kolar.

Komentari