Željka Markić mora platiti 15 tisuća kuna kazne zbog zida kojim je ogradila javni put

Tomislav Kristo / CROPIX

Odlukom Upravnog suda u Splitu Željka Markić mora platiti 15.000 kuna kazne jer nije uklonila kameni zid i željezna vrata s javnog puta na otoku Šipanu koji je bespravno uzurpirala u sklopu izgradnje vile. Katoličku aktivisticu na sudu branio župnik koji joj je pomogao kupiti zemlju.

Tijekom postupka je kao dokaz kojim je pokušala dobit odluku u svoju korist priložila i izjavu don Slavka Grubišića, župnika iz Suđurđa na Šipanu koji je prije deset godina aktivno sudjelovao u prodaji nekretnine tvrtki “Sermon” d.o.o. čiji je vlasnik pokretačica inicijative “U ime obitelji”.

Dubrovačka biskupija joj je 2010. godine prodala 4600 metara četvornih nekretnine i zemljišta za milijun i 140 tisuća kuna te je u sklopu rekonstrukcije i uređenja imanja javni put nelegalno pretvoren u privatni. Radilo se o starom mlinu i okolnom zemljištu koji je preuređen u skupocjenu vilu s bazenom i igralištem za mali nogomet.

Susjedi su se već tada javno žalili kako je Željka Markić bespravno zaposjela pristupni put nedaleko od njihove kuće, a radovi su trajali tri godine.



Vila se po uređenju nije iznajmljivala već se nagađalo da se u njoj skupljaju članovi katolička organizacija Opus Dei, javlja Slobodna Dalmacija.

Komentari