Željka Karin o kontroli turista pri ulasku u zemlju: Situacija nije zabrinjavajuća, ali nije ni zadovoljavajuća

Zeljka Karin ravnateljica NZJZ SDZ Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Turistička sezona je u punom jeku, a priličan broj gostiju odmara se i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. No, prema posljednjim podacima, u toj je županiji primjetan porast broja novozaraženih od koronavirusa.

Ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije je rekla kako su se “radovali turistima, ali da situaciju treba iskontrolirati tako da oni trebaju doći s covid-potvrdama”.

“Idu i prijedlozi da imaju i testove pri ulasku u zemlju s obzirom na to da delta soj prevladava ne samo u Engleskoj već i kod nas”, istaknula je Željka Karin.

Dodala je kako na aerodromu imaju punkt gdje mogu jako dobro iskontrolirati situaciju i kod ulaska i kod izlaska turista iz zemlje.


‘Treba pojačati epidemiološke mjere’, rekla je Karin

“Na tom punktu dnevno otkrijemo pet, šest turista koji imaju pozitivan brzi test. Odmah ih stavljamo u samoizolaciju, a taj nalaz potvrđujemo PCR testom. Nakon 10 dana opet uzimamo bris i turist može nastaviti putovanje”, rekla je Željka Karin za HRT.

Unatoč tome, ona naglašava kako trenutna situacija u toj županiji nije zabrinjavajuća, ali nije ni zadovoljavajuća.

“Brojke nam rastu, a porastao je i broj hospitaliziranih. Treba pojačati epidemiološke mjere jer dok se ne procijepimo i dok cjepivo ne počne djelovati, epidemija će buknuti”, zaključila je Željka Karin za HRT.

Komentari