Željka Antunović o odlasku iz SDP-a: Stranka se dugo godina zanemaruje, članstvo o odlukama s vrha doznaje iz medija

Željka Antunović Foto: N1

Bivša ministrica obrane i sada već bivša članica SDP-a Željka Antunović objasnila je zašto je napustila stranku. 

Tvrdi da prestanak njenog članstva nema direktnu vezu s odlukama Glavnog odbora o raspuštanju zagrebačke organizacije.

“Samom tom odlukom nisu prestali biti članovi stranke, nego će o tome odluku donositi povjerenici. Nakon puna razmišljanja o tome što se u stranci događa, ja sam u konačnici potaknuta zadnjom odlukom odlučila za sebe. Od unazad dva dana više nisam članica stranke”, rekla je za N1.

Dodala je da je u SDP-u prošla svega i svačega, prošla je i puno ponižavajućih trenutaka.



“Neki moj osobni osjećaj uvrijeđenost nije osobno utjecao na ovo. Na neki način sam uvrijeđena da o mom doprinosu stranci odlučuje netko koga ja ne poznam niti on poznaje mene i organizaciju. Ono što je bila točka na ‘i’ i što je presjeklo moju konačnu odluku, zaključila sam da je odnos prema članstvu krajnje neprihvatljiv”.

Problem je i što članstvo nije informirano o odlukama vrha stranke, naglasila je.

“One odluke koje se donose na vrhu stranke, dolaze do članstva putem medija. Nitko u stranci nema neki pouzdani način. Ja se već dosta u stranci informiram zahvaljujući nekim poznanstvima”.

Na pitanje kakva je budućnost SDP-a rekla je da kad bi rješenje bilo u promjeni predsjednika SDP-a, onda bi to bilo jako jednostavno.

“Stranka se gradi na način da se gradi povjerenje kod birača i povjerenje kod svog članstva. Treba biti uporan, treba biti marljiv, treba prepoznavati svoje pogreške iz prošlosti i ne ponavljati ih”.

Dugo godina u SDP-u, tvrdi, još otkako je Zoran Milanović postao predsjednik, stranka se u potpunosti zanemaruje.

“Zoran je imao stav da je njegov rejting i utjecaj sasvim dovoljan i da tu nije potrebna stranka. Njemu je bilo mučno baviti se stranačkim problemima. Nakon što je njegov rejting u javnosti počeo padati, naravno da je počeo padati i rejting stranke. Milanović je bio jaka persona, ali nije vezivao stranku nego raslojavao stranku”.

Komentari