ZELENSKI: Ukrajini je sada potrebno suvremeno proturaketno naoružanje i nema opravdanja da zemlje partneri odgađaju isporuke oružja

Foto: Facebook

Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u borbama s ruskim postrojbama u istočnom gradu Severodonjecku i u regiji Harkiv i treba joj proturaketno oružje, rekao je u utorak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

U svom kasnonoćnom javljanju Zelenskij je istaknuo da je Ukrajini suvremeno proturaketno naoružanje potrebno sada. Poručio je da nema opravdanja da zemlje partneri odgađaju isporuke oružja.

Neke ruske rakete izmiču obrani i uzrokuju žrtve, rekao je Zelenskij. “Najžešće se bitke, kao i do sada, vode u Severodonjecku i obližnjim gradovima i naseljima. Gubici su, nažalost, bolni”, istaknuo je.

“No moramo biti jaki, to je iznimno važno za Donbas. Što više gubitaka neprijatelj ondje pretrpi, manje će snage imati za nastavak agresije”, dodao je.



Ukrajina bilježi “bolne gubitke” i u regiji Harkiv istočno od Kijeva, gdje Rusija pokušava ojačati položaje nakon što je nedavno potisnuta, rekao je također Zelenskij. “Na tom se području borbe nastavljaju i mi se moramo nastaviti boriti, moramo se žestoko boriti”, naglasio je ukrajinski predsjednik, prenosi Index.hr.

Komentari