ZELENSKI: Od Rusije treba očekivati ​​intenziviranje neprijateljskih aktivnosti, ne samo protiv Ukrajine već i protiv drugih europskih zemalja

Foto: Facebook

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je večeras da očekuje da će Rusija intenzivirati napade na njegovu zemlju dok Kijev ovog tjedna čeka odluku Europske unije o dodjeli Ukrajini statusa zemlje kandidata.

“Očito je da ovog tjedna od Rusije treba očekivati ​​intenziviranje neprijateljskih aktivnosti”, rekao je Zelenski u svom večernjem videoobraćanju.

“I ne samo protiv Ukrajine već i protiv drugih europskih zemalja. Mi se pripremamo. Spremni smo”, rekao je ukrajinski predsjednik.

U četvrtak i petak održava se redoviti sastanak na vrhu šefova država i vlada EU, a raspravljat će, između ostaloga, i o mišljenjima koje je Komisija objavila protekli tjedan o zahtjevima triju zemalja, Ukrajine, Moldavije i Gruzije, za članstvo u Europskoj uniji.Dobiju li Ukrajina i Moldavija kandidatski status, bit će to velik skok jer su se prije početka brutalnog ruskog napada na Ukrajinu te zemlje borile da u zajedničkim deklaracijama dobiju bilo kakvu formulaciju koja bi makar u naznakama govorila o europskoj perspektivi.

Komentari