Zekanović se zapitao gdje je Pupovac: Šuška se da je u Srbiji lobira kod Vučića

Davor Pongracic / CROPIX

Hrvoje Zekanović (HS) u Saboru se zapitao se gdje je nestao Milorad Pupovac.

Naveo je da se po kuloarima šuška da je u Srbiji i da lobira kod svog mentora Aleksandra Vučića, u dogovoru sa Andrejom Plenkovićem da nam vožd s istoka, pomogne u borbi protiv korona-krize.

Rekao je kako je to naravno šala, pa ustvrdio da se Pupovac “stvarno sakrio” i to jer dolaze lokalni izbori, a vladajućima nije mudro da se eksponira, jer ga njihovo tradicionalno biračko tijelo ne voli.

Zekanović je ustvrdio kako je korona-kriza razotkrila mnoge činjenice vezane za EU, pokazala da se u slučaju EU radi o skupini nesposobnih birokrata koji se na smiješan način snalaze u ovoj krizno situaciji.



Naglasio je i kako su Suverenisti protiv obveznog, prisilnog cijepljenja, ali žele da onima koji se žele cijepiti, vlast to omogući.

Klasić o dronovima 

Darko Klasić (HSLS) upozorio je kako je Hrvatska nepotrebno zakomplicirala proceduru za letenje dronovima koja je trebala biti jednak za sve na razini EU.

U Hrvatskoj, kazao je, morate minimalno položiti ispit za pilota drona da bi legalno mogli letjeti sa njim, dron mora imati važeću policu osiguranja, čak i za male dronove do 250 grama, cijena osiguranja im je skoro u cijeni osiguranja motocikla ili radnog stroja, ako želite letjeti morate se prijaviti kontroli leta itd.

Naglašava i kako je snimka iz zraka dozvoljena samo pravnim osobama, ne i fizičkima, pa hobisti, primjerice,  ne mogu dobiti dozvolu i snimati bez odobrenja, osim ako ne rade za neku medijsku kuću ili imaju tvrtku za snimanje iz zraka.

Komentari