Zekanović se kandidirao za gradonačelnika Šibenika

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista (HS) Hrvoje Zekanović kandidirao se za gradonačelnika Šibenika. Istaknuo je kako je uvjeren da će Hrvatski suverenisti donijeti preokret i prosperitet na novom valu suverenizma, domoljublja i lokalpatriotizma.

“Odabrali smo ovaj trg kao jedno posebno mjesto za sve Šibenčane, mjesto koje je prožeto kulturom, tradicijom, baštinom, poviješću, a ja ću reći i emocijom. Trg Republike Hrvatske što mu daje poseban značaj i iznimno mi je drago tu najaviti svoju kandidaturu za gradonačelnika Šibenika”, rekao je.

U Šibeniku vidi neke komunalne pomake, no i da grad ipak zaostaje za ostalim gradovima na obali.

“Kada nekoga pitate kako se u Šibeniku živi, netko će reći ‘živi se lijepo, ali živi se i teško’. Zašto se živi lijepo? Zato što je Šibenik lijep grad. Međutim, kada govorimo o životu u Šibeniku, moramo imati na umu da je Šibenik grad ovršenih, da je grad blokiranih, grad socijalnih slučajeva”, navodi.Upozorio je da nažalost većina mladih ne može naći svoj kruh i prosperitet u Šibeniku i primorani su ga napuštati te poručio da su Suverenisti upravo ti koji će se potruditi naći način da mladi ostanu.

Uvjeren da će ući u drugi krug izbora. Istaknuo je da će ključne točke njegovog programa bit će poduzetništvo, socijalne kategorije i demografija.

“U Šibeniku bi istaknuo problem TEF-a koji je bio strateški projekt Andreja Plenkovića i aktualne garniture u gradu. Nije se napravilo ništa, a drugi projekt koji je iznimno važan, a košta građane oko 20 milijuna kuna je projekt obnove tvrđave sv. Ivana gdje je zbog indolencije, nerada gradske uprave, Grad Šibenik pred bankrotom”.

Potporu mu je dao saborski zastupnik Željko Sačić koji je istaknuo kako ne sumnja da će ući u drugi krug, a da je tada sve moguće. “Zekanović predstavlja onaj konzervativni, pravi hrvatski štih koji i ovdje treba zauvijek ostati”.

Komentari