Zekanović: Plenković sluša diktat Bruxellesa; Pernar: Migranti žele zamijeniti domicilno stanovništvo Europe

Tomislav Kristo / CROPIX

U srijedu u 9.30 sati počela je sjednica Hrvatskog sabora, a glavna tema bila je migrantska kriza.

Miro Bulj smatra da predsjednik Vlade Andrej Plenković treba pitanje migranta postaviti kao glavnu temu u EU.

“Imamo obavezu zaštititi sigurnost građana, njihovu imovinu, ekonomsku sigurnost i turističku sigurnost. Ljudi žive u strahu od ilegalnih migranta. Pozivam Andreja Plenkovića da zaštiti građane i da pitanje zaštite hrvatskih građana digne na razinu EU”, poručio je Bulj.

Pernar: Cilj ove invazije je zamijeniti stanovnike Europe nekim drugim ljudima

Hrvoje Zekanović se također osvrnuo na migrantsku krizu.



“Hrvatski suverenisti već godinu dana upozoravaju na tzv. izbjegličku krizu koja se sada naziva pravim imenom – migrantska kriza. Mahom se ne radi o izbjeglicama nego isključivo o migrantima. Hrvatska je potpisala Marakeški sporazum, kojeg mnoge svjetske države nisu potpisale. Kad smo zazivali hrvatsku vojsku na granici da se brani naša suverenost, Andrej Plenković odmahivao je rukom i govorio da nema opasnosti za Hrvatsku. A sada se nešto promijenilo u njegovoj retorici. Danas to odgovora Bruxellesu pa su se svi vlastodržci sjatili na tursko-grčku granicu. Andrej Plenković sluša diktat Bruxellesa”, komentirao je Zekanović.

O migrantskoj krizi štošta je imao za reći i Ivan Pernar.

“Istina izlazi na vidjelo, unatoč svim medijskim manipulacijama. Kada sam prije nekoliko godina upozorio da se ne radi o migrantima, rekli su da širim teorije zavjera. Većina ih spada u vojno sposobne muškarce i dolaze iz zemalja gdje rata nema. Zašto su ih mediji nazivali izbjeglicama onda? Mediji su poput Goebbelsa prikazivali laž kao istinu i na kraju su morali priznati da se ne radi o izbjeglicama. Tvrdio sam od početka da je migrantska invazija planirana i organizirana, netko ih je uputio, organizirao, financirao. Kad sam ja to pričao rekli su da sam teoretičar zavjera, a sad se sve to pokazivalo kao gola istina. Cilj ove invazije je zamijeniti stanovnike Europe nekim drugim ljudima i narodima. Dolazi do zamjene domicilne populacije i doći će do zamjene strukture stanovništva”, rekao je Pernar.

Stjepan Čuraj također je komentirao migrantsku krizu te postavlja pitanje kako će se Hrvatska suočiti s navalom migranta.

“Današnja migrantska kriza je veliki test za Europu. Europa u ovome mora biti ujedinjena, to je prvi korak. Drugi korak je kako djelovati i kako reagirati na izvoru problema. Ni jedna država ne smije biti taoc Europe, niti mi, niti Bugarska ili Grčka koje su na udaru. Svi moramo biti u zajedništvu a ne misliti da se nas to ne tiče. Kako ćemo se mi pripremiti za ovu krizu? Ne smijemo izgubiti ni humanost. Vojska može pomoći logistički, prijevozom, hranom, ali ne smije dijelovati. U miru vojska ne smije djelovati na civile. Moramo pronaći model u svijetu u kojemu bi objedinili policiju, vojsku, civilne stožere i objediniti to u ‘vojsku u miru’, a njen smisao i zadaće bi se mogli primijeniti ovdje. Slati tenkove na ljude nije rješenje. Biti human, a čuvati sigurnost – to je po meni rješenje”, zaključio je Čuraj.

SDP-ovac Branko Bačić pohvalio je Vladu RH zbog dobrog postupanja s dvije krize koje su trenutno gorući problemi koji su zahvatili Europu.

“Europska zajednica je suočena s dvije velike krize, s koronavirusom s jedne strane, a s migrantskom krizom s druge strane. Mislim da se Vlada Republike Hrvatske za sada odlično nosi s obje krize”, rekao je.

Istaknuo je i da je spominjanje Marakeškog sporazuma u ovom kontekstu potpuno promašeno.

Pupovac: Naši autoriteti ignoriraju mrzilačke ispade

Goran Beus Richembergh komentirao je borbu hrvatskog zdravstva u suzbijanju koronavirusa.

“Želim upozoriti na tizik u borbi protiv koronavirusa. Osobe koje su boravile u zaraženim zonama same su dužne prijaviti i njima se određuje karantena ili samoizolacija. U tom slučaju HZO pokriva troškove, a maksimalno se može izdvojiti 4200 kn mjesečno. Ljudima koji imaju veću plaću ovo je neprihvatljivo te neće sami prijaviti boravak u visokorizičnim pdoručjima. Stoga upozoravamo na ovu situaciju hrvatsko zdravstvo i HZO”, rekao je.

Milorad Pupovac osvrnuo se na navijački ispad na utakmici između Dinama i Rijeke te usporedio to sa sličnim situacijama u njemačkom nogometu.

Hrvatski mediji su još jednom pokazali nemoć. U 60. minuti grupa navijača počela je veličati NDH, a svega dva medija su pustila tu informaciju, i to kao sporednu činjenicu. Istovremeno, u Munchenu je odigrana utakmica između Bayerna i Hoffenheima gdje su navijači istakli plakat protiv vlasnika kluba na kojemu ga nazivaju kurvinim sinom. Utakmica je prekinuta. Kasnije je utakmica nastavljena, ali tako da se međusobno dodaju i razgovaraju. Kod nas nije bilo suca koji je prekinuo utakmicu zbog povika ‘Za dom spremni’, ‘Ubij, ubij srbina’ ili hukanja sličnog majmunskom kada se pojavi tamnoputi igrač. Naši autoriteti se prave da ne čuju. Nijemci se ne prave da ne čuju, njihov državni vrh reagira na takve situacije”, poručio je Pupovac.

Gordan Maras je ponovno prozvao Milana Bandića zbog nedostatka higijenskih proizvoda u zagrebačkim školama i vrtićima i traži od njega da gradskim proračunom počne upravljati razborito tijekom posljednje godine mandata.

Komentari