Zekanović: Hoće li premijer Plenković snositi odgovornost

Tomislav Kristo / CROPIX

Član Povjerenstva Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti) na sjednici je rekao je kako se  radi o ustaljenoj praksi i nakon slučaja Josipe Rimac opet radi o članovima HDZ-a i SDP-a te da ga zanima kako će predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković reagirati i  hoće li konačno snositi odgovornost.

Zastupnik Dražen Barišić član je HDZ-a gradonačelnik je Velike Gorice od 2009. godine, mandat j-e nakon toga tri puta potvrdio na lokalnim izborima. U Sabor ulazi 2015. godine na HDZ-oj listi u VI. izbornoj jedinici, a ponovno je izabran i na nedavnim parlamentarnim izborima.

SDP-ovac Vinko Grgić 2013. izabran je za predsjednika novogradiškog ogranka te stranke,a za gradonačelnika Nove Gradiške izabran je na prijevremenim lokalnim izborima 2016. U Hrvatski sabor ulazi 2019. i to kao zamjenik SDP-ovog europarlamentarca Freda Matića.

Uskok je ranije danas potvrdio uhićenje direktora Janafa Dragana Kovačevića ističući da su u tijeku uhićenja više osoba koje se, među ostalim, sumnjiči za trgovanje utjecajem, davanje mita i nezakonito pogodovanje.



Komentari