Zdravstveni djelatnici Međimurske županije će dobiti nagradu Zrinski

Pixabay

Županijska bolnica u Čakovcu često je punila medijske stupce tijekom pandemijskih valova jer su i posljednji kapaciteti i kreveti bili gotovo popunjeni. Medicinsko osoblje je izdržalo – no kažu – bilo je teško i mukotrpno. Za svoj će trud u petak na svečanoj sjednici Međimurske županije biti nagrađeni nagradom Zrinski.

Prije nepunih šest mjeseci odvijali su se vjerojatno najdramatičniji događaji u povijesti čakovečke Županijske bolnice. Odjel infektologije je bio popunjen, tražili su se respiratori, a broj novooboljelih od koronavirusa je bio sve veći.

– U samom vrhuncu pandemije imali smo hospitalizirano od 130 do 150 covid pacijenata, to je trećina svih kapaciteta bolnice koje imamo, zdravstveni su djelatnici tu dali najveći obol, rekla je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent.

Najgore je bilo na Odjelu infektologije – trebalo je te dane, prisjeća se doktor Mahmoud Al-Mufleh, preživjeti.



Bilo je pakleno, ali ja i kolege volimo svoj posao, tako da smo spremni ako dođu i peti i šesti val, rekao je voditelj Odjela infektologije dr. Al-Mufleh.

Spajanjem odjela, žrtvom medicinskoga osoblja, ali i disciplinom građana sustav je – izdržao. Pa će bolnica, odnosno njezini djelatnici, primiti priznanje Međimurske županije.

– Nama je ta nagrada svim našim djelatnicima jedan vjetar u leđa, kada već financijski djelatnici ne mogu dobiti sve što su zaslužili, neke velike novčane iznose koje su zaista svi zaslužili, onda im ta nagrada puno znači, rekao je dr. ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović.

Iako u drugom planu, covid je i dalje među nama. Na infektologiji i danas leže bolesnici koji se bore za život.

– Ali i dalje imamo dosta pacijenata koji su kroničari, u poodmakloj životnoj dobi, osamdeset, devedeset godina koji su, ili necijepljeni, ili su cijepljeni s dvije doze i nisu dobili booster dozu, pa su skloni tim infekcijama, kaže dr. Al-Mufleh.

Nadamo se da će ovo staro normalno potrajati i da nas najesen opet ne čekaju – pune bolnice.

Komentari