Zbog utaje poreza uhićeno desetak osoba – ‘Uvozili su automobile iz Njemačke’

Ilustracija

Na području Varaždinske i Međimurske županije u tijeku je velika policijska akcija. Uhićeno je desetak osoba, no konačan broj uhićenih mogao bi biti veći. Svi oni osumnjičeni su za utaju poreza.

Međimurska i varaždinska policija krenule su u veliku akciju uhićenja zbog utaje poreza nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja.

“Trenutačno je u tijeku opsežna akcija u kojoj sudjeluju Porezna uprava, Carina, PU varaždinska i PU međimurska. Radi se o kaznenim djelima vezanima za gospodarski kriminal, točnije utaju poreza”, izjavio je glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad više osoba i tvrtki s područja dvije županije. “Uhićenja su u tijeku, osobe se sumnjiči da su uvozile automobile iz Njemačke i krivotvorile isprave, odnosno utajile porez”, objasnio je Gačal.


Za sada je uhićeno desetak osoba, no taj bi se broj mogao povećati s obzirom na to da akcija traje i dalje. Na terenu su, s policajcima, djelatnici Carine i Porezne uprave. Više detalja o ovoj akciji policije očekuje se tijekom srijede, javlja dnevnik.hr.

Komentari