Zbog straha za sigurnost Filipa Zavadlava i njegovog odvjetnika slučaj se prebacuje iz Splita?

Goran Mehkek / CROPIX

Zatraženo je prebacivanje slučaja trostrukog ubojstva sa splitskog na drugi sud, radi sigurnosti okrivljenoga tako i njegovog odvjetnika. Prijedlogu se protivi Županijsko državno odvjetništvo u Splitu koje smatra kako nema razloga za delegaciju predmeta na drugi sud.

Prijedlog za delegacijom predmeta je dao Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava (25) nad kojim je još u tijeku kombinirano psihijatrijsko-psihološko vještačenje u klinici u Vrapču. U prijedlogu je zatražio da se prenese nadležnost na neki drugi sud zbog vlastite i sigurnosti okrivljenika, podnijet je sucu istrage Mlađanu Prvanu.

Sudac istrage je proslijedio prijedlog nadležnom tužiteljstvu, Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu. Oni su dali negativno mišljenje tj. smatraju kako delegacija predmeta nije opravdana. Slučaj je u njihovoj nadležnosti te će tako ostati i do kraja, a trenutno je u tijeku istraga.

Naime, kada bude nužno održati ročište pred sucem istrage, primjerice na okolnosti istražnog zatvora, tada će se u slučaju premještanja predmeta morat otići na drugi sud. Isto tako će Filipa Zavadlava iz Bolnice za osobe lišene slobode u Zagrebu po potrebi dovoditi na taj sud.



“Mi vodimo istragu do kraja, prihvati li se prijedlog za delegacijom nama se jedino mijenja sudac istrage”, rekli su sa Županijskog državnog odvjetništva iz Splita.

Kada mišljenje tužiteljstva bude formalno dostavljeno sudu, on tada odlučuje o prijedlogu. Za očekivati je kako neće biti prihvaćen jer je preuranjen. Tek nakon podizanja optužnice promjena nadležnosti je svrsishodna, jer je tada sud nadležan za predmet, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari