Zbog pritužbi stanara na Klub studenata Istre ministar Banožić se sastao s istarskim političarima

ministarstvo imovine

Klub studenata IstreMate Balota’ već desetljećima u zagrebačkoj Ilici okuplja istarske studente ali su njihovim ponašanjem nezadovoljni stanari s kojima dijele zgradu, što je bio povod u utorak za sastanak na visokoj razini između ministra državne imovine Maria Banožića i istarskih političara.

Sastanak na temu tog prostora, ministar Banožić održao je u utorak s istarskim županom Fabriziom Radinom, saborskim zastupnicima IDS-a Tuliom Demetlikom, Emilom Dausom, Giovanniem Sponzom i saborskim zastupnikom iz Istre Peđom Grbinom.

Na sastanku je dogovoren način buduće komunikacije i suradnje u okviru koje će župan i saborski zastupnici stupiti u kontakt s pučkom pravobraniteljicom te održati sastanak sa studentima i stanarima s ciljem postizanja dogovora i pronalaženja najboljeg rješenja za stanare i udrugu Klub studenata Istre, priopćilo je Ministarstvo.

Ministarstvo navodi da stalno zaprima pritužbe stanara u Ilici 13 na ponašanje posjetitelja i članova udruge kao i na uništavanje zgrade i dvorišta, te da su se stanari zbog uznemiravanja obratili i Pučkoj pravobraniteljici koja je tražila izmještanje Kluba na novu lokaciju.



Ministar Banožić rekao je da on i njegovi suradnici nemaju ništa protiv djelovanja Udruge Kluba studenata Istre i poštuju njihovu tradiciju ali želi da se studenti pridržavaju kućnog reda, da ne nanose štetu stanarima i ne oštećuju stubište i dvorište zgrade. Po Banožićevim riječima, u njegovom Ministarstvu postoji želja i volja za pomoć oko rješavanja nastale situacije.

Župan Radin i saborski zastupnici zahvalili su ministru na održanom sastanku. “Klub studenata Istre Mate Balota već više od 50 godina okuplja istarske studente u Zagrebu. Nadamo se da postoji rješenje da naši studenti i dalje ostanu i djeluju u tom prostoru, ne samo iz tradicijskih nego i povijesnih razloga”, rekao je Radin dodajući da su otvoreni i za druga rješenja ukoliko se ne uspije zadržati sadašnji prostor.

Komentari