Zbog olujnog vjetra na pojedinim cestama zabrana prometa za teretna vozila, neke katamaranske linije u prekidu

Ilustracija Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zbog jakog vjetar otežan je promet na pojedinim cestama koje su otvorene samo za osobna vozila, a kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: dionica autoceste A1 Sv.Rok-Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Paški most i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja HAK.

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) zbog olujnog vjetra.

Na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. II. skupina vozila).



Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) na ulasku u Crikvenicu iz smjera Rijeke vozi se jednim trakom usporeno.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je promet na ulasku na autocestu A1 u Lučkom i dalje u smjeru mora, a na pojedinim graničnim prijelazima putnički i teretni promet.

U prekidu je katamaranska linija Pula-Unije-Susak-Mali Lošinj-Silba-Zadar (sljedeće putovanje prema plovidbenom redu je u srijedu 21. srpnja 2021.).

 

Komentari