ZBOG NEDOSTATKA OKRIVLJENIKA Suđenje za za teško ubojstvo trovanjem u Plaškom 2019. godine odgođeno za veljaču

Ilustracija Foto: Pixabay

Suđenje Niki Batljanu (63) i Ivani Oskoruš (36) za teško ubojstvo trovanjem u Plaškom 2019. godine odgođeno je u utorak zbog nedolaska okrivljenika, a novo, s vjerojatnom presudom, bit će održano u veljači, doznaje se od suca karlovačkog Županijskog suda Leona Kovačića.

Sudac Kovačić rekao je kako mu nije poznato zašto pravosudna policija danas nije dovela okrivljenike na raspravu. On je pak današnje ročište iskoristio da im produlji istražni zatvor jer se tu, kako je rekao, ipak radi o tri događaja trovanja u nizu i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Danas su trebali biti izvedeni posljednji dokazni postupci, trebalo je ispitati jedinu preostalu svjedokinju i pregledati snimke nadzornih kamera u kafiću za vrijeme trovanja druge i treće žrtve. Za trovanje prve žrtve snimke nema.

Da, postoje snimke, ali za sada nam nije poznat motiv zašto su oni ubijali te ljude. Nisu to oni radili zbog neke materijalne koristi, da bi zaradili novce. Ostaje pitanje je li to bila čista zloba, rekao je Kovačić za Hinu u kratkom komentaru dosadašnjeg tijeka suđenja koje se primiče kraju.



Nevjenčanom paru sudi se za dva teška ubojstva i ubojstvo u pokušaju jer su tijekom veljače, ožujka i travnja 2019. u jednom kafiću u Plaškom u piće svojih žrtava stavljali antipsihotike.

U optužnici stoji da su u dogovoru, kriomice i neopaženo žrtvama u piće stavljali lijek s klozapinom, zbog čega je žrtvama naglo pozlilo, što je uzrokovalo smrt 81-godišnjaka i 51-godišnjaka, a 61-godišnjak je preživio zahvaljujući pravodobnoj liječničkoj intervenciji.

Kako dalje stoji u optužnici, oni su ih trovali kriomice, u tri navrata, i to tijekom zajedničkog konzumiranja alkohola s ciljem da ih usmrte jer su bili svjesni da lijek u kombinaciji s alkoholom može izazvati naglu smrt.

Rasprava će biti zakazana kada današnje rješenje o produljenju istražnog zatvora postane pravomoćno, vjerojatno početkom veljače, odnosno čim se spis nakon žalbe na to rješenje vrati s Visokoga kaznenog suda, rekao je sudac Kovačić.

Komentari