Zbog naslovnice podnio kaznenu prijavu protiv Hrvatskog tjednika i glavnog urednika…

Višeslav Dokoza iz Starigrada Paklenica Općinskom državnom odvjetništvu Zagreb podnio je kaznenu prijavu protiv Hrvatskog tjednika i glavnog urednika Ivice Marijačića, zbog, kako navodi, počinjenja niza ‘kaznenih djela’:

U nastavku donosimo izvorni, cjeloviti tekst kaznene prijave:

KAZNENA PRIJAVA



Svojom voljom i pod punom odgovornošću, a kao Hrvatski domoljub I kao građanin RH, te kao član obitelji koja je aktivno sudjelovala u stvaranju Republike Hrvatske podnosim kaznenu prijavu protiv gore navedenih:

Naime to je i moja zakonska obveza jer svaki građanin ove države po zakonu ima obvezu da prijavi počinjenje kaznenih djela za koje ima spoznaje.

Dana 27.08.2020.g. i dana 10.09.2020.g. prijavljenici su počinili niz kaznenih djela (kao što su: vrijeđanje najviših državnih duznosnika-predsjednika Vlade RH gosp. Andreja Plenkovića, potpredsjenika vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Generala Tome Medveda. omalovažavanje, ruganje, pokušaj državnog udara i dr. kaznena djela).

Prijavljenici su na do sada od procesa osamostaljivanja RH od 1989.g. nezabilježeni način nanijeli nesagledivu štetu najvišim državnim dužnosnicima štetu (gore navedenim) i to izrgujući se na najmoguće najgore načine a zloupotrebravajući ime “Hrvatski tjednik” da do sada najbolji poslijeratni predsjednik Vlade RH na lancu drži kao medvjeda ministra jednog od ratnih zapovjednika pobjedničke Hrvatske vojske i ratog zapovjednika prve gardijske brigade-Tigrovi koji je tri puta ranjavan u Domovinskom ratu u kojem je sudjelovao od samog početka te je za slobodu RH dao i članove svoje obitelji. Gosp. Tomo Medved je odlikovan najvišim državnim odličijima, ali i međunarodnim, te je iznimno zaslužan za stvaranje RH.

Da je ovo uistinu presedan svjedoči i reakcija Hrvatskih generala, poptredsjednika Hrv. Gener. Zbora i bivšeg načelnika glavnog stožera Hrv. Vojske general Josipa Lucića i dr. koji su istaknuli da je ovo nešto najsramotnije koje su vidjeli posljednih 30 godina u procesu obrane i oslobođenja RH.

Odgovorno tvrdim da je ovo udar na sve Hrv. Branitelj, na sve poginule, ranjene, umrle, nestale, na nestale obitelji koje su stradale ali na sve one koji su doprijenili stvaranju slobode Hrvatske.

Ovo je netko mogao smisliti tj. Prijavljenici koji su neupitno pokazali da su “moralne nakaze” i to iza čega direktno stoji glavni urednik i direktor Ivica Marijačić koji se čak na svom Facebook profilu pohvalio da su te objave pogodak u “sridu”.

Također ističem da je ovo pokušaj i destabilizacija i rušenje Hrvatske Vlade koja je legitimno i legano izabrana a koju dotični prijavljenici neargumentirano i brtalno napadaju, lažno je optužujući da je izdala tekovine Domovinskog rata i oni kojih su je teškom mukom stvarali i stvorili.

Slijedom navedenog predlažem da se saslušam ja, te ću tijekom postupka dostaviti dodatne dokaze i popis svjedoka, da se iste osuditi po zakonu, da se zabrani rad navedenog tjednika koji zloupotrebljava ime Hrvatski jer da je on to sigurno ne bi imao takve protuhrvatske naslovnice i članke. Tražim I naknadu štete najveću koja je propisana zakonom, te da se ona po pravomoćnosti uplati u Fond za djecu poginulih I nestalh hrv. Branitelja.

Da posjetim dotični tjednik je blatio generala Antu Gotovinu lažno ga optužujući da je izdao hrvatske nacionalne interese I tekovine domovinskog rata nakon oslobađajuće presude u Haagu.

Višeslav Dokoza

General Lucić osudio naslovnicu Hrvatskog tjednika: Napad na Tomu Medveda napad je na hrvatsku Vladu i branitelje

Podsjetimo, umirovljeni general Josip Lucić osudio je naslovnicu Hrvatskog tjednika u kojoj je ministar hrvatskih branitelja prikazan na vulgaran način, poručivši kako se radi o napadu i na hrvatsku Vladu i hrvatske branitelje.

Ivica Marijačić na kritike je odgovorio da Hrvatski tjednik ima pravo na kritiku svakoga političara i to i čini, analizama, komentarima, upitima, karikaturama, u prozi i stihu, aforizmu, pitanju i svakome obliku, meritorno i humoristički. To je sloboda hrvatske države, sloboda novinarske struke, rekao je Marijačić, piše Kamenjar.

Komentari