Zbog magle u Lici mjestimice smanjena vidljivost na cestama

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u Lici, a na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK) .

HAK je zbog spomenutih radova na cestama i kolnicima pozvao vozače na dodatni oprez i strpljenje zbog mogućih povremenih kraćih zastoja i vožnje u koloni.

Zbog gužve naautocesti  A2 Zagreb-Macelj na izlazu za teretna motorna vozila na graničnom prijelazu (GP) Macelj prometna policija ih povremeno isključuje iz prometa kod čvora Krapina.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države HAK savjetuje vozačima i putnicima da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutačne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.



Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.

Državljani Hrvatske od 15. kolovoza za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, osim ako samo tranzitiraju kroz Srbiju. Sve osobe koje iz Republike Hrvatske putuju u Italiju (od 13. kolovoza) i Austriju (od 18. kolovoza), prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID-19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u te zemlje. Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Republici Hrvatskoj. Tranzit kroz Italiju i Austriju trenutačno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari