ZBOG KRŠENJA IZBORNE ŠUTNJE RAZRIJEŠENI ČLANOVI BIRAČKOG ODBORA! Slikali su se s kandidatom za gradonačelnika Zagreba!

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba primilo je u nedjelju u 9,35 sati prijavu da su na biračkom mjestu 282, OŠ Kralja Tomislava, Nova cesta 92 fotografirani predsjednica i potpredsjednica te članica biračkog odbora s kandidatom za gradonačelnika Grada Zagreba, Tomislavom Tomaševićem.

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba odmah je reagiralo i razriješilo dužnosti  predsjednicu, potpredsjednicu i članicu biračkog odbora na tom biračkom mjestu i imenovalo nove osobe na iste dužnosti.

Iz Izbornog povjerenstva dobili smo priopćenje.

“Sukladno članku 35. stavku 3. Zakona o lokalnim izborima, izborna šutnja počinje  protekom izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u devetnaest sati. Za  vrijeme izborne šutnje zabranjuje se javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa  sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili  kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih,  neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje  njihovih izjava ili pisanih djela.



Pozivamo medije i medijske nakladnike da uklone postojeće fotografije članova  biračkog odbora i kandidata za gradonačelnika te da da se u vremenu izborne šutnje suzdrže  od objavljivanja fotografija, izjava, intervjua, navođenja izjava ili pisanih djela svih izbornih  sudionika bez obzira radi li se o temi koja je izravno vezana uz izbornu promidžbu ili o bilo  kojoj drugoj temi”, ističe se u priopćenju.

 

Komentari