Zbog koronavirusa odgođen Festival svjetla

Boris Kovacev / CROPIX

Festival svjetla “Zagreb 2020”, koji se na više lokacija trebao održati od 18. do 22. ožujka, odgađa se do listopada zbog mogućnosti prenošenja koronavirusa, a prema uputama i preporukama nadležnih tijela, izvijestili su u petak iz Turističke zajednica grada Zagreba (TZGZ).

“TZGZ aktivno prati situaciju i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva te, u skladu s time, prilagođava svoje aktivnosti”, poručuju u povodu odgode iz TZGZ-a.

Festival svjetla je prema procjenama TZGZ-a dnevno okupljao oko 25 tisuća posjetitelja, te s obzirom na tako velik broj i međunarodni karakter Festivala, TZGZ je zatražila uputu i mišljenje nadležnih tijela oko daljnjih aktivnosti.

Sukladno preporuci o postupanju vezanoj uz održavanje, donesena je odluka o odgađanju kako bi se prevenirala mogućnost prenošenja koronavirusa, ističu iz TZGZ-a, dodajući da će odluku o novim datumima donijeti nakon što budu ispunjeni svi uvjeti za održavanje događaja bez ikakve opasnosti za zdravlje i sigurnost posjetitelja.



Iz TZGZ-a ističu i da je Festival svjetla jedan od njihovih najuspješnijih projekata koji posjećuju brojni hrvatski građani i oni iz inozemstva, kojih je do sada bilo najviše iz Južne Koreje, SAD-a, Bosne i Hercegovine, Italije i Njemačke.

Komentari