Zbog jakog vjetra između Sv. Roka i Posedarja A1 otvorena samo osobna vozila

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina) i Jadranska magistrala DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je u nedjelju Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog vjetra zabrana je prometa na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motociklei za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg mjestimice pada u Lici i Slavoniji. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Ruskamena i Lokve Rogoznice vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore), a u Slanom (Banja) vozi se jednim trakom, naizmjence.



Na ulaz u Hrvatsku na graničnim prijelazima Županja/Orašje i Maljevac/Velika Kladuša čeka se do pola sata.

Zbog loših vremenskih prilika danas je uveden raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 11 sati iz uvale Porat.

Trajektna linija 435 Zadar (Gaženica)-Iž (Bršanj)-Rava-Mala Rava plovi sa polaskom iz Zadra (Gaženice) u 15,30 sati, povratno putovanje iz Male Rave je u 18,15, a iz Rave u 18,35 sati.

Zbog povratka sudionika Novogodišnje regate, u ponedjeljak 30.prosinca isplovljavanje iz luke Stari Grad biti će u 18,30 umjesto u 17,30 sati.

Komentari