Zbog fotografije s pištoljem optužena je splitska profesorica, dužnosnica SDP-a

instagram

Splitska policija podnijela je Općinskom prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv Suzane Kačić Bartulović, splitske profesorice i dužnosnice SDP-a koja se ljetos fotografirala s pištoljem u ruci i fotografiju objavila na Instagramu.

Zbog sporne fotografije prijavljena je zbog kršenja javnog reda i mira.

Kako je riječ o profesorici fotografija je uznemirila roditelje njenih učenika u splitskoj Ekonomsko-birotehničkoj školi koji su od ravnateljice tražili reakciju, kao i splitski Odjel za prosvjetnu inspekciju Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ministar Radovan Fuchs je tada medijima izjavio da “takve osobe ne bi smjele raditi u školi”.



Policija danas nije željela otkriti radi li se o pravom ili lažnom pištolju, kao ni tko je njegov vlasnik i ima li dozvolu za pištolj. To obrazlažu time što je javno otkriven identitet osobe koju su prijavili pa bi to bilo suprotno zakonu. Hina ipak neslužbeno doznaje da je riječ o prepravljenom pištolju koji nije u vlasništvu prijavljene profesorice.

Suzana Kačić Bartulović je članica Glavnog odbora SDP-a, u predsjedništvu je splitskog ogranka stranke, a predsjeda i Savjetom za obrazovanje u gradskoj organizaciji.

Prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda za prekršaj za koji je prijavljena Suzana Kačić Bartulović zakonodavac je predvidio novčanu kaznu od 50 do 300 njemačkih maraka ili zatvorsku kaznu do 30 dana.

Komentari