Zavod Dr. Andrija Štampar uvodi novi model uzimanja briseva. Evo kako se od ponedjeljka morate naručivati

Foto: Biljana Blivajs / CROPIX

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) “Dr. Andrija Štampar” najavio je da će od ponedjeljka uvesti novi model uzimanja briseva na koronavirus za građane, dok će se na testiranje moći doći isključivo uz prethodnu narudžbu putem online platforme.

“Kako bi se smanjile gužve za testiranja na koronavirus koje svakim danom postaju sve veće te radi što bolje učinkovitosti provođenja dijagnostike NZZJZ “Dr. Andrija Štampar” od ponedjeljka, 26. listopada, uvodi novi model uzimanja briseva na koronavirus, neovisno o svrsi testiranja”, navodi se u petak u priopćenju.

Narudžbe građana za testiranje na koronavirus primat će se isključivo putem online platforme, kojoj se može pristupiti na mrežnoj stranici Zavoda, www.stampar.hr ili izravno na https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar.

Građani će putem tih stranica moći odabrati željeni termin testiranja, a samom testiranju moći će pristupiti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati. Nedjeljom i blagdanima testiranje će se odvijati u vremenu od 8 do 10 sati.



Zavod će svakodnevno dodjeljivati 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građane mole da koriste online model plaćanja i da unaprijed ispune obrazac s podacima kako bis ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja.

Ako su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u Covid ambulantama u domovima zdravlja.

Također, iz Zavoda mole poslovne korisnike da termine testiranja i nadalje zatraže putem adrese elektronske pošte [email protected].

Komentari