Zavadlavov odvjetnik: Šokiran sam! Do sada se nije dogodilo da osoba bitno smanjene ubrojivosti dobije maksimalnu kaznu, Filip je ovdje ispao žrtva

Goran Mehkek / CROPIX

Optužnica ŽDO-a tereti Zavadlava da je 11. siječnja 2020. godine krenuo u ubilački pohod u samom središtu Splita, na Šperunu i Velom Varošu, naoružan kalašnjikovim te je iz bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno, hicima likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka te Marina Ožića Paića.

O svemu se nakon završnog ročišta osvrnuo odvjetnik Filipa Zavadlava Branko Šerić.

˝Ja i dalje tvrdim da nije bio ubrojiv. Sama njegova današnja obrana se uklapa u procjenu, ona je bila čista deluzija. Nakon završne riječi predložio sam da se izvrši jedna dopuna psihijatrijskog ili novog vještačenja˝, kazao je Šerić te je nastavio u istom dahu:

˝Bilo je kako je bilo, čuli ste završne riječi. To što je on rekao da želi Nobelovu nagradu za mir uopće nije za komentiranje. Ne želim putem izjave u medijima utjecati na završnu presudu, čut ćemo je utorak˝, istaknuo je te je nastavio:



˝Jedino, mogu reći da se teniskim žargonom izrazim, dao ‘return’ Državnom odvjetništvu RH koji je rekao da je sve u Splitu bajno i krasno, a istovremeno je u činjeničnom opisu spominjao narkomanski milje kojem su pripadali oštećenici. Svi smo svjesni da su brojne činjenice utjecale na sudbinu Filipa Zavadlava˝, naglasio je odvjetnik Filipa Zavadlava.

˝Tužitelj traži maksimalnu kaznu i ja sam potpuno šokiran kada to čujem. Do sada se u praksi nije dogodilo da osoba bitno smanjene ubrojivosti dobije maksimalnu kaznu pogotovo što je ista sužene svijesti. Kada sve to uzmemo u obzir pitanje je je li se uopće radilo o osveti, pogotovo što smo čuli da je pucao u pogrešnu osobu, ne u onu osobu za koju je on trebao gajiti osvetničke namjere. S 50 godina kazne sam zgrožen. On je ovdje ispao žrtva˝, kazao je Šerić.

Koliku vi kaznu očekujete? “Ne mogu vam to reći”

˝Teško mi je to reći, ima puno otvorenih pitanja i ja sam to sve nastojao sažeti u završnoj riječi. Mislim da ima puno činjenica (koje sam naglasio) koje bi mogle opravdati daleko nižu kaznu koju je državni odvjetnik predložio˝, kazao je te je nastavio:

˝Isprepleo se čitav niz elemenata i okolnosti su čudne. Ne mogu prognozirati presudu. On nije bio ubrojiv i ja ću se žaliti u svakom slučaju˝, zaključio je Šerić, piše Dalmacijadanas.hr 

Komentari