Zavadlav bio drogiran u trenutku krvavog pohoda

facebook

Toksikološko vještačenje Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu 11. siječnja, pokazuje kako je bio drogiran u vrijeme počinjenja trostrukog ubojstva u Splitu.

Neslužbeno se doznaje kako mu je u krvi pronađeno nekoliko supstanci za koje Zavadlav ima opravdanje, nije bio u alkoholiziranom stanju, ali su mu u krvi pronađeni i tragovi metadona, sintetičke droge koja uglavnom služi za smanjenje bolova u supstitucijskoj terapiji heroinskih ovisnika.

Rezultate vještačenja Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić nije još dobio, ali kaže kako ga takav nalaz ne iznenađuje te da o njemu ovisi daljnji tijek kaznenog postupka i strategija obrane.

“Istragu vodi Državno odvjetništvo, često smo mi branitelji u situaciji da posljednji doznajemo relevantne podatke. Takav nalaz toksikološkog vještačenja me ne iznenađuje. Moram napomenuti kako je doduše upravo taj nalaz tempore criminis iznimno važan za nastavak psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se provodi nad Filipom Zavadlavom na Vrapču. Liječnici, vještaci koji procjenjuju njegovo zdravstveno stanje neminovno moraju znati toksikološki nalaz te voditi računa o tome pri izradi vještačenja. Očekujem da će to vještačenje biti završeno u iduća tri tjedna” Rekao je Šerić, a prenosi 24sata.



 

Komentari