Zatukao staricu rukama i nogama, umrla je sama u mukama. ‘Da je punoljetan, prijetilo bi mu 40 godina zatvora. Evo koliko može dobiti’

Ilustracija Foto: MUP

Naselje u kojemu je 15-godišnjak ubio 89-godišnju ženu je doslovno preko puta glavne policijske uprave, ali baš u toj zgradi u nedjelju navečer dok se spremala oluja, 15 godišnjak je pozvonio na vrata na trećem katu. Nesretna žena ga je na trenutak ga pustila u stan. Zatukao ju je na smrt rukama i nogama. Bez ikakva motiva i koristi, nije uzeo čak ni novac sa police.

“Zbilja smo uznemireni jer je to bila jedna prekrasna žena koja je svako jutro prolazila i rekla dobro jutro. Užasna tragedija, najgore mi je šta je umrla u svoj toj muci i strahu. A susida je bila toliko divna, toliko pristojna”, govore susjedi.

Počinitelj je išao od vrata do vrata. Susjedi su te večeri prijavili policiji nasilnu zvonjavu i krikove. Policija je stigla, ali pretragom zgrade nije našla ništa sumnjivo pa su otišli. Na sudu kažu kako bi punoljetna osoba za ovo ubojstvo dobila i 40 godina zatvora.

“Bit će smješten u odgojnu ustanovu zatvorenog tipa, u Hrvatskoj to je Turopolje. Može dobiti najviše 3 godine”, kaže Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.



“Može biti bolest, ili neke droge”

Pitanje koje se postavlja – zašto je 15-godišnji mladić, dječak, postao brutalni ubojica?

“Može biti stanje poremećene svijesti uslijed neke bolesti, akutnog stanja pogoršanja, ili korištenja nekih supstanci, opijata“, kaže psihijatar u KBC-u Split Tomislav Franić.

Stručnjaci kažu, u društvu jača kult agresije. Svjedočimo i kako korupcija prolazi nekažnjeno. A tu su igrice, internet, filmovi.

“Povećana konzumacija novih droga koje ne možemo niti testirati jer kaskamo za proizvođačima, riječ je o sintetskim drogama koje mogu uvesti u ozbiljna psihotična stanja“, kaže Franić.

Što se pomračilo u glavi 15-godišnjaka, narednih dana utvrđivat će eksperti testiranjem na droge i psihijatrijskim vještačenjem. Neslužbeno se doznaje da je nakon ubojstva krvavih ruku sam došetao u susjednu policijsku Upravu, piše DNEVNIK.hr.

Komentari