Zatajena istina o imovini generala Marekovića: Godinama je skrivao točne informacije od javnosti

Facebook

Šef Pletera i savjetnik predsjednika RH, general Marijan Mareković dobio je stan od 122 kvadrata za 157 tisuća kuna na rok otplate od 27 godina, a dvije godine nije plaćao ratu od 522 kune, piše u nedjelju Jutarnji list.

Dnevnik navodi kako su gotovo dva mjeseca iz Pletera i Ministarstva obrane utjerivali odgovore i sve informacije o načinu kako je general Mareković po iznimno povlaštenoj cijeni stekao nekretninu od 122 četvorna metra u zagrebačkoj ulici Dobri dol 46, a potom od javnosti i Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa godinama skrivao točne informacije o nekretninama u svojem vlasništvu.

Osim toga, u imovinsku karticu unio je pogrešne podatke o kvadraturi nekretnine koja formalno-pravno uopće nije u njegovom vlasništvu, “zaboravio” je upisati mjesečne obveze za otkup stana, a potom mjesecima novinarima i javnosti odbijao dostaviti odgovore na pitanja zbog kojih je Jutarnji list Marekovića, ali i Ministarstvo obrane prijavili Povjereniku za informiranje.

U imovinskoj kartici iz 2016. godine general Mareković zatajio je da ima nekretninu od 122 kvadrata- 104 stambenog prostora i 18 kvadrata garaže. Tada je napisao kako ima 84 kvadrata stana. Garaže u toj imovinskoj kartici ne spominje.



Dnevnik tvrdi i da je po podacima Državnog zavoda za statistiku Ministarstvo obrane stan preplatilo 20 posto u odnosu na tadašnju tržišnu vrijednost, a potom ga Marekoviću prodao za osam puta manji iznos.

Navode i da je Mareković od kada su se mediji počeli raspitivati o njegovoj imovini stan, koji mu je po povlaštenim uvjetima dodijeljen kao zaslužnom ratnom zapovjedniku, u cijelosti otplatio Ministarstvu obrane.

Komentari