Zastupnik Vrkljan pozvao premijera da razriješi Borisa Miloševića: Njegov angažman u svezi otklanjanja šteta od potresa je neprihvatljiv…

Milan Vrkljan/Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Milan Vrkljan pozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da razriješi dužnosti potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića „zbog teškog nanošenja štete međunarodnom ugledu hrvatske države“.

Miloševiću, naime, zamjera što je u Petrinji „ugostio“ predsjednicu Republike srpske Željku Cvijanović, “čiji je šef Milorad Dodig na crnoj listi SAD-a, zbog kršenja međunarodnih pravnih normi”.

„Kao što znamo, Republika Srpska nema međunarodni pravni legitimitet, a hrvatska država ga ima, te je gospođu Cvijanović eventualno mogao primiti tamošnji župan“, navodi Vrkljan u otvorenom pismu premijeru te napominje da bi, s obzirom da se radi o Sisačko-moslavačkoj županiji „razina i tog susreta bila sporna“.

„Vi, gospodine Plenkoviću, ste svjesni da je ta županija agresijom Republike Srbije i domaćih Srba strašno izranjavana te je angažman potpredsjednika Miloševića u svezi otklanjanja šteta od potresa u potpunosti neprihvatljiv iz više razloga“, piše zastupnik i navodi kako Milošević nije potpredsjednik „na temelju uobičajenog političkog rada, već je tu funkciju stekao zbog svoje narodnosti“.



Premijeru spočitava kako se, „očigledno uz njegov blagoslov“, Milošević na Banovini ponaša kao da „olujnog oslobođenja nije ni bilo“.

„Javno prima uvredljive donacije, kao npr. Grada Beograda ili spomenute Cvijanović“, navodi Vrkljan. „Hrvatska država nije nikakav prosjak i od Republike Srbije i Republike Srpske ne smije prihvaćati nikakve milostinje, jer Hrvatskoj pripada ratna odšteta od 43 milijarde eura“, poručuje taj saborski zastupnik koji je nedavno, zajedno s Karolinom Vidović Krišto, napustio Domovinski pokret.

Komentari