Zastupnik Glasa Kordić: ‘Brojke su potpuno nerealne, radi se o predizbornom proračunu’

ilustracija

Zastupnik Glasa u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Stanko Kordić u četvrtak je nerealnim ocijenio prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2021. u kojem se planira uprihodovati 9,5 milijardi kuna poručivši kako se radi o predizbornom proračunu.

“To su potpuno nerealne brojke i nemaju nikakve veze s realnim životom. Isključivi razlog zašto je to tako je zato što je to predizborna godina u kojoj se mora obećati gomilu stvari i ta obećanja se moraju vidjeti u proračunu”, rekao je Kordić na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Upozorivši kako “ta obećanja” zajedno s redovitim aktivnostima koštaju oko 14,3 milijardi kuna te, smatra – da bi se donio takav “obećavajući proračun”, morala se lažirati njegova prihodovna strana.

Kordić je rekao i da je taj prijedlog proračuna za čak 15 posto veći u odnosu na ovu kriznu godinu, ali i na 2019. u kojoj su ekonomski i drugi pokazatelji bili puno bolji nego ove krizne godine.



Napominjući kako je zagrebački proračun u toj 2019. godini uprihodio 8,22 milijardi kuna, naveo je i da se u idućoj godini planira prihodovati 9,5 milijardi kuna.

Tako, pojasnio je, računa se da će se u idućoj godini uprihodovati više sredstava od poreza, od upraljanja imovinom ili slično iako se zna da će porezni prihodi biti manji kao i prihodi od imovine.

Upozorivši kako su Hrvatske šume zadnjih godina zbog gradnje sljemenske žičare iskrčile veliki dio šume, gradska zastupnica Sonja König rekla je i da su Hrvatske šume dodatno Gradu Zagrebu za “krčenje nekoliko stabala” dodatno naplatile više od 960 tisuća kuna.

“Nakon što su prethodnih godina taj posao već odradili i naplatili gradu više od 1,250 milijuna kuna sada su tih nekoliko stabala naplatili više od 960.000 kuna”, kazala je.

Komentari