Zastupnik DP-a nakon objave vlasnika Nanobita: Koliko je samo ljudi odustalo od ulaganja zbog takvih gluposti. Jesu li to te reforme Plenkoviću?

Daniel Spajic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Alan Sumina je objavio status na Facebooku u kojem je opisao proces otvaranja firme u Republici Hrvatskoj.

U dva tjedna, koliko pokušava otvoriti firmu, još čitavu stvar nije priveo kraju, jer u 2021. godini, kada se većina stvari odrađuje online, Sumina je morao osobno ići po šalterima, kod javnog bilježnika, u banku i drugdje.

Na šetanje po šalterima, pečate i birokraciju naviknut je i Danijel Spajić zastupnik Domovinskog pokreta nekad i sam poduzetnik.

“Nevjerojatno je da danas u 21 stoljeću netko treba izdvojiti 2 tjedna da bi otvorio tvrtku. Hrvatska birokracija sa svojim pečatima, papirima, šalterima ostala je ne u 20 stoljeću već u 19”, rekao nam je Spajić.



Dodao je i kako ga uopće ne čudi ti što smo posljednji u EU po svemu.

“U Estoniji, Irskoj i nekim drugim zemljama, tvrtke otvarate preko aplikacije, a kod nas još trebate nosati pečat i hodati po bilježnicima”, rekao je za Otvoreno zastupnik DP-a Danijel Spajić.

Upitao se koliko je ljudi, pogotovo naše dijaspore koja se možda poželila vratiti u Hrvatsku ili uložiti nešto odustalo nakon ovakvih glupih procesa.

“Sramota. Jesu to te reforme koje Plenković i Marić obećavaju?”, upitao je Spajić.

 

Komentari