Spajić podnio je kaznenu prijavu protiv Beroša: Odlazak ministra nije dovoljan! Vili mora odgovarati za kazneno djelo počinjeno na štetu proračuna

Zeljko Puhovski / CROPIX

Saborski zastupnik Domovinskog Pokreta Daniel Spajić podnio je kaznenu prijavu protiv ministra Beroša zbog zloupotrebe položaja i ovlasti u slučaju jave nabave za IT projekt eBolnice, a kako je Spajić objavio na svom Facebook profilu. 

“Kako sam i najavio, podnio sam kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva Vilija Beroša zbog zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju javne nabave za IT projekt eBolnice. Riječ je o usluzi izrade projektne dokumentacije i tehničke specifikacije te usluzi stručnog koordinatora čija procijenjena vrijednost iznosi 1.140.000,00 kuna bez PDV-a. Iz EU fondova odobreno je cca. 300 milijuna kuna što je trebao biti najveći digitalni projekt u javnoj upravi u RH. Ministarstvo zdravstva je ovaj unosan posao dodijelilo tvrtki bivšeg Sanaderovog ministra Nevena Ljubičića, pa ga u međuvremenu i poništilo.
No Domovinski pokret i ja osobno nećemo dopustiti da i ovu aferu gurnu pod tepih! Odlazak Beroša nije dovoljan! Ministar mora odgovarati za kazneno djelo počinjeno na štetu proračuna RH”, napisao je Spajić.



Komentari