Zastupnička stranica Peđe Grbina najposjećenija u Saboru, kod ´klupskih´ to je stranica Domovinskog pokreta

Zastupnička stranica SDP-ova Peđe Grbina najposjećenija je osobna zastupnička stranica u novom saborskom sazivu, a kod ‘klupskih’ to je stranica Kluba Domovinskog pokreta, pokazuje u srijedu objavljena saborska statistika.

Od 22. srpnja, kada je lani konstituiran novi, 10. saziv Hrvatskog sabora, Grbinovu je stranicu posjetilo, odnosno ‘kliknulo’ 3022 posjetitelja.

Više od tisuću posjeta zabilježilo je još 13 zastupničkih stranica: SDP-ovih Mirele Ahmetović i Sabine Glasovac, Sandre Benčić (Možemo!), Borisa Miloševića (SDSS), Mire Bulja (Most), nezavisne Karoline Vidović Krišto.

Među zastupnicima s više od tisuću posjeta svojim stranicama su i Branko Bačić (HDZ), Nikola Grmoja (Most), Stephen Nikola Bartulica (DP), Hrvoje Zekanović (Hrast), Krešimir Ačkar (HDZ), Miroslav Škoro (DP) i Dragana Jeckov (SDSS).



Osobne stranice zastupnika sadrže podatke o datumu njihova rođenja, školovanju, kontaktu, stranačkoj pripadnosti, početku obnašanja mandata, članstvu u saborskim odborima, listama i jedinicama u kojima su izabrani.

Na popisu najposjećenijih stranica unatrag nekoliko godina izmijenila su se različita zastupnička imena, a zajedničko većini je da su bivši zastupnici. Naime, na popisu najposjećenijih bile su stranice HDZ-ovih Gorana Marića, Steve Culeja i Milijana Brkića, Gorana Aleksića (Snaga), Branimira Bunjca (Živi zid) itd.

Stranica Domovinskog pokreta posjećena 4208 puta

Stranica Kluba Domovinskog pokreta posjećena je 4208 puta, stranica Kluba HDZ-a 3572 puta, Kluba SDP-a 3484 itd.

Najposjećeniji je bio dan konstituiranja 10. saziva Sabora lani 22. srpnja, kada su se o zastupničkom radu građani informirali putem 62.807 stranica.

Najtraženiji pojmovi u tražilici Google bili su vezani uz obilježavanje 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Saborski članak o tom blagdanu je i najčitaniji članak u promatranom razdoblju (10.083).

Više od četiri milijuna pregleda

Internetske stranice Hrvatskoga sabora lani su zabilježile nešto više od četiri milijuna pregleda. Približno 522 tisuće jedinstvenih korisnika učinilo je oko 970 tisuća jedinstvenih posjeta, a svaki od njih u prosjeku je pri svakom posjetu otvorio četiri stranice i zadržao se oko tri minute.

Pokazatelji o posjećenosti ukazuju na izrazito visok intenzitet korištenja saborskih internetskih stranica, čemu je doprinijela i činjenica konstituiranja novoga saborskog saziva.

Od početka redovitog analitičkog praćenja posjećenosti saborskog internetskog glasila 2004. ti su pokazatelji uvijek upućivali na naglašenu posjećenost u godinama kada novi saziv započinje svoj rad.

Saborske informacije od srpnja se najviše prate pomoću mobilnih uređaja (107.687), manje pomoću stolnih računala (76.048) ili tableta (3895).

Komentari