Zastupnici osudili Sanaderove izjave prema Hajdukoviću: Plenković prešućuje nasilje koje se događa u sabornici, a hvali se brigom o ženama žrtvama nasilja

Saborska zastupnica Rada Borić (Klub zeleno-lijevog bloka) osudila je u petak izjave vezane za nasilje, koje su proteklih dana došle sa saborske govornice, ustvrdivši da na taj način nećemo osigurati “cjepivo protiv pandemije nasilja”.

“Potpredsjednik Sabora Ante Sanader za nasilje je okrivio žrtvu, zastupnika Domagoja Hajdukovića, a za ministra Tomislava Ćorića su odlučne žene koje argumentirano propituju u interesu javnosti histerične”, kazala je Rada Borić podsjetivši na izjave Sanadera i ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Borić je pritom prozvala i premijera Andreja Plenkovića, za kojeg kaže da prešućuje nasilje koje se događa u sabornici, dok se s druge strane hvali brigom o ženama žrtvama nasilja. “Vidjeli smo kako ta briga izgleda u proračunu, šest županija nema skloništa za žene, a u proračunu za to nema niti dva milijuna kuna”, dodala je.

“Cjepivo protiv pandemije nasilja nećemo osigurati ovakvim proračunom, nećemo osigurati ni cjepivo ovakvim govorom u sabornici od onih koji vode sjednice”, zaključila je Borić u slobodnom govoru.



I Marin Miletić (Most) osudio je Sanaderov istup. “Sanader me iznenadio, izgledao je kao vrlo pristojan”, kazao je i istaknuo kako ga je “duboko uzrujalo to s Hajdukovićem“, ali i reagiranje akademika Željka Reinera.

“Čak me malo naljutilo, jer ne volim kad prema ikome pokazujemo nasilje, onda se u meni sve nekako zaštitnički postavi“, priznao je Miletić.

Ministra Tomislava Ćorića, kojem je Sabor danas potvrdio povjerenje, prozvao je da živi u “paralelnom univerzumu“, te procijenio da bi mogao biti prvi koji će otići iz sadašnje Vlade. “Ne želim biti prorok, no tako mi se čini”, izjavio je Miletić.

Kolege je pozvao da policajcima ispred Sabora i Vlade, koji se smrzavaju, pokušaju osigurati makar plinske grijalice. “Dajmo nešto napravimo za njih koji su na prvoj liniji, štite sve nas”, pozvao ih je.

Komentari