ŽARIŠTE U KOPRIVNICI Korisnici doma prevezeni su u pidžamama u indvalidskim kolicima iako je rečeno da će ih prevesti u sanitetu

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Čak je 16 novooboljelih u Koprivničko-križevačkoj županiji, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite u Koprivnici. Riječ je o 13 štićenika i dvoje zaposlenih Doma za starije osobe u Koprivnici u kojem je do danas bilo ukupno osmero oboljelih. Jedna novozaražena je iz primarne zdravstvene zaštite, objavio je Večernji list.

U Domu za starije u Koprivnici trenutno je ukupno 23 oboljelih od COVID-19. Svi zaraženi štićenici oko 15 sati evakuirani su iz Doma u koprivničku Opću bolnicu, a prevezeni su u pidžamama u indvalidskim kolicima iako je rečeno da će ih prevesti u sanitetu. Dom je od bolnice udaljen 300-tinjak metara.

“Jučer smo uzeli 20-ak briseva u Domu, na žalost, 15 je pozitivnih. Usmjereni smo na štićenike u stacionarnom dijelu Doma za starije i nemoćne”, rekla je dr. Draženka Vadla.

Očekuje se još pozitivnih na koronavirus

Kreće dezinfekcija i čišćenje kompletnog prostora, najavljuje dr. Vadla i kaže da će vjerojatno biti još pozitivnih.



“Uzet ćemo briseve oko 80 štićenika iz Doma pa ćemo vidjeti kakvo je stanje kod njih”, kaže dr. Vadla. Ukupno je u Koprivničko-križevačkoj županiji dosad zaraženo 49 osoba.

Dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice, kaže kako je trenutačno hospitalizirano šestero bolesnika zaraženih koronavirusom i dobrog su stanja, objavio je Večernji list.

Komentari