Zaražena žena ušetala u ljekarnu, a muškarac je htio otputovati iz Hrvatske

Robert Fajt / CROPIX

Zagrebačka je policija objavila dva slučaja kršenja izolacije zbog zaraze koronavirusom što je dovelo do kaznene prijave zbog “širenja i prenošenja zarazne bolesti”. Jedna je žena izašla u ljekarnu, a jedan je muškarac čak pokušao otputovati iz Hrvatske.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

Naime, 52-godišnjakinji je, iz razloga što je bila pozitivna na virus covid-19, prethodno određena mjera liječenja u kući na adresi prebivališta. No, unatoč tome, ona je 11. studenoga u popodnevnim satima napustila mjesto prebivališta i došla u ljekarnu na području Zaprešića.

Tako je dovela u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u ljekarni.



Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Ove srijede, 25. studenoga oko 6 i 30 sati u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu pristupio je 59-godišnjak s namjerom putovanja iz Republike Hrvatske.

Obavljenim provjerama i uvidom u liječničku dokumentaciju utvrđeno da je isti pozitivan na virus covid-19 te da se ne pridržava izrečene mjere covid liječenja na adresi boravka.

Nakon toga 59-godišnjak je izoliran od drugih putnika zračne luke, sanitetskim je vozilom prevezen na adresu boravka u cilju liječenja i provedbe mjere.

Po izlječenju, policijski službenici će provesti kriminalističko istraživanje nad njim zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

Komentari