ZARAŽENA TRI HRVATSKA VOJNIKA Nemaju simptome. Još 39 ih je u samoizolaciji

Marko Todorov / CROPIX

Tri pripadnika kontingenta Hrvatske vojske u Litvi, koji su zaraženi koronavirusom, imaju blaže simptome bolesti bez ikakvih komplikacija, a njih 39 nalazi se u samoizolaciji, izvijestio je u srijedu MORH.

Savjetnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar rekao je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite da su trojica pripadnika 2. hrvatskog kontingenta, koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFPBG – enhanced Forward Presence Battle Group) u Litvi, pozitivna na koronavirus, a četvrti je u procesu testiranja.

Sva tri vojnika imaju blaže simptome bolesti i zasad nemaju nikakvih komplikacija, a bit će prebačeni u kamp u Pabradama s jako dobrim uvjetima za takve slučajeve, istaknuo je Zdilar.

U utorak su obavljeni epidemiološki izvidi i 39 pripadnika hrvatskog kontigenta stavljeno je u samoizolaciju, također pod jako dobrim uvjetima. Naime, oni imaju zasebne sanitarne čvorove i ne koriste iste prostore kao i ostali pripadnici kontingenta, a hrana će im se dostavljati pred vrata, kaže Zdilar.



Ostali pripadnici Hrvatske vojske u Hrvatskoj i u misijama i operacijama u svijetu su dobro, a njihova zdravstvena situacija se prati 24 sata dnevno, poručio je MORH.

Komentari