Zaražen solinski župnik. U Osijeku 11 novooboljelih, 2 ne znaju gdje su se zarazili

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

U Hrvatskoj je jučer potvrđeno 96 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveće dnevno povećanje od pojave epidemije. Broj ukupno pozitivnih popeo se na 963, nije bilo novih smrtnih slučajeva u posljednja 72 sata, pa se broj umrlih zadržao na šest, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za novinare u 14 sati. I danas će nove podatke dati u 14 sati, no dotad će već županijski stožeri izvijestiti o stanju na području njihovih županija.

Broj slučajeva temeljen na objavama na press konferencijama ili priopćenjima županijskih stožera:

Istarska županija – 2 nova. Ukupno 74.
Zadarska – 10 novih. Ukupno 47
Ličko-senjska – 0 novih. 3 ukupno
Primorsko-goranska – 2 novih. Ukupno 51
Osječko-baranjska – 11 novih. Ukupno 74

74 ukupno pozitivna na koronavirus. Obavljeno je ukupno 90 testiranja. 11 novih pozitivnih. 9 je s područja Osijeka, jedan s područja Valpova i jedna iz Belišća. Dvije osobe ne znaju izvor zaraze. To je jasan naputak svima da nema kretanja. Situacija je ozbiljna i dalje. Virus se može dobiti bilo gdje ako se previše krećete.



“Dobili smo samo jednu dojavu da osoba krši samoizolaciju i našom provjerom utvrdili smo da još jedna osoba nije na adresi na kojoj bi trebala biti”, rekao je načelnik policije.

U Primorsko-goranskoj županiji tijekom proteklog dana utvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a novooboljeli su članovi obitelji prethodno zaraženih i oba su bili u samoizolaciji, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Solinski svećenik otkrio je jutros da mu je stigao nalaz i pozitivan je na koronavrus.

“Već tjedan dana sam u izolaciji s posljedicam povišene temperature. U ponedjeljak sam se testirao i sinoć u kasnim satima sam dobio obavijest da sam pozitivan”, piše Dalmacija Danas i podsjeća da su žena koja čisti crkvu i četvero članova njezine obitelji također su pozitivni.

Nakon što dva dana nisu imali novozaražene, u Istarskoj županiji evidentirana su dva novooboljela od koronavirusa. Ukupan broj dosad pozitivnih na COVID-19 je 74, od čega dvije preminule osobe, javlja Glas Istre. Prenosi Index.

Komentari