Zapovjednik obrane Škabrnje o presudi Ratku Mladiću: Da ima sto života, ne bi mogao okajati grijehe

screenshot N1

Marko Miljanić, zapovjednik obrane Škabrnje, koji je tijekom svih ovih godina bio osam puta u Haagu u svojstvu svjedoka komentirao je pravomoćnu presudu koja se u Haagu iščekuje za ratnog zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića.

“Od presude Ratku Mladiću ne očekujem ništa jer da Mladić ima sto života ne bi mogao iskajati svoje grijehe. Ratko Mladić je oličenje zla koje je pogodilo hrvatski narod. Hoće li biti osuđen, vjerojatno za Srebrenicu, ali to je mali dio onoga što je napravio. Ratko Mladić je svoj zanat ispekao na Škabrnji 1991.”

Poznavao sam ga i prije rata jer je došao kao potpukovnik JNA u Knin. Tad sam shvatio tko je i što hoće. Kad je došlo do najgoreg, JNA i paravojne postrojbe počinju razarati Škabrnju, tri mjeseca smo odolijevali. Škabrnja je izmrcvarena, porušena, očekivao sam pomoć, nitko nije došao. Ostavljeni smo na milost i nemilost, kasnije je isto bilo u Nadinu”, rekao je Marko Miljanić.

Škabrnju su napadali visokoobrazovani oficiri JNA, ističe.



O Haškom sudu dodaje: “Mislio sam da će Haški sud pravično suditi, ali to nije bilo tako. Jedan sam od rijetkih ili jedini koji je išao osam puta svjedočiti. Taj sud je težnja izjednačavanje žrtve i krvnika. Nijedan visoki oficir nije osuđen za agresiju na Hrvatsku”, rekao je Miljanić za N1.

 

Komentari