ZAPOČELO JESENSKO ZASJEDANJE! Jandroković zaželio Plenkoviću brzi oporavak

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Jesensko zasjedanje nije, kako je uobičajeno, počelo aktualnim prijepodnevnom jer je premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus i ne može doći u sabornicu. Svi klubovi zastupnika izjasnili su se za odgodu, pa će se aktualno prijepodne održati u srijedu, 28. rujna.

– Čuo sam se s premijerom prije 15-ak minuta i sve vas lijepo pozdravlja i raduje što ćemo se svi zajedno sresti 28. rujna, kazao je Jandroković zaželivši Plenkoviću brzi oporavak.

Na početku sjednice dopunjen je i dnevni red 12. sjednice pri čemu je Klub zeleno- lijevog bloka prigovorio što ne sadrži točku dnevnog reda vezano za štetu nastalu u Ini.

Budući da prijedlog akta nije upućen u proceduru prigovor se odbacuje, pojasnio je Jandroković. Ako imate prijedlog uputite ga u proceduru, poručio je Jandroković i podsjetio kako je za petak sazvana sjednica Odbora za gospodarstvo na temu izvješća HERA-e i HROTE-a na kojoj će javnost moći čuti sve o toj temu. Osim toga, raspravom o izvješću HERA-e za 2021. građani će moći čuti u Saboru kako zastupnici gledaju na situaciju vezanu uz Inu, dodao je.Predsjednik Sabora na početku sjednice također je čestitao potpredsjedniku Hrvatskoga sabora Furiu Radinu koji je prije punih 30 godina prvi put izabran u Hrvatski sabor, 7. rujna 1992.

Komentari