Zaplijenjena droga vrijedna 450.000 kuna, dileri uhićeni

Marko Todorov / CROPIX/ilustracija

Zadarska policija, u koordinaciji s državnim odvjetništvom, uhitila je dvojicu preprodavača heorina i kokain, a u akciji je zaplijenjena droga vrijedna 450.000 kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak radi preprodaje i ilegalne zarade nabavio veću količinu heroina koji je na zadarskom narkotržištu posredstvom 48-godišnjaka distribuirao niže rangiranim dilerima i konzumentima, izvijestili su u četvrtak načelnik zadarske policijske uprave Anton Dražina i voditelj kriminalističke policije Bore Mršić.

Policija sumnja da je od 20. lipnja do 14. srpnja 48-godišnjak od 32-godišnjaka preuzeo najmanje 520 grama heroina i 6 grama kokaina tako što je na različitim lokacijama u Zadru preuzimao heroin u količinama od 30 do 50 grama te ga potom preprodavao.

U utorak, 14. srpnja, oko 14 sati u naselju Brodarici policajci su uočili 32-godišnjaka na motociklu dok je 48-godišnjaku, koji je bio u automobilu, predavao paketić s heroinom. Motociklist se udaljio, a policajci su prišli automobilu u kojemu je bio 48-godišnjak.


On se oglušio o policijske naredbe te naglo krenuo. Vozilom je odbacio policajca i udario u drugi policijski auto kojim mu je zapriječen bijeg, a potom je na mjestu događaja uz uporabu sile uhićen. Vrlo brzo na adresi prebivališta uhićen je i prvoosumnjičeni 32-godišnjak koji je pritom pokušao odbaciti paketić s dva grama kokaina, istaknuo je Mršić.

Ozlijeđeni policajac zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Zadar, a na oba vozila nastala je materijalna šteta.

Određen im istražni zatvor

U ovom kriminalističkom istraživanju pronađeno je i oduzeto ukupno 1043,2 grama heroina i 34,6 grama kokaina, a ukupna vrijednost oduzete droge procjenjuje se na više od 450.000 kuna. Nakon što su ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu, kod suca istrage Županijskog suda u Zadru održano je ročište na kojem je 32-godišnjaku i 48-godišnjaku određen istražni zatvor.

Pogubnost konzumacije droge najbolje oslikava i jučerašnji slučaj pronalaska mrtvog tijela 40-godišnjaka sa zadarskog područja čija se smrt povezuje s konzumacijom droge, rekao je Mršić, dodajući da će se po nalogu Županijskog državnog odvjetništva provesti obdukcija i vještačenja radi točnog uzroka smrti.

Četrdesetogodišnji muškarac pronađen je mrtav u stanu u Zadru, zbog čega je u službenim prostorijama u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim vlasnikom stana u kojemu je pronađen preminuli, kao i nad 34–godišnjakinjom koja se nalazila u njihovom društvu.

Komentari