Zamjenik Ive Žinića također muti s nekretninama, evo kako je amaterski pokušao sakriti stan u Zagrebu!

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Roman Rosavec je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića. Osim vođenja županije, ovaj HDZ-ov dvojac dijeli još jednu poveznicu: Obojica skrivaju stanove u Zagrebu.

Nakon što se, kroz seriju afera otkrilo kako župan Žinić godinama koristi državni stan na Borovju iz kojeg ga ta ista država neuspješno pokušava istjerati, sad ekskluzivno otkrivamo da Žinićeva desna ruka i najbliži suradnik također skriva stan u metropoli, na Maksimiru. U prikrivanju ove nekretnine Rosavec je uspio nadmašiti čak i Žinića s lijepljenjem drugog prezimena.

Roman Rosavec vlasnik je stana na Maksimirskoj cesti o kojem nema ni spomena u njegovoj imovinskoj kartici. Stan, prema zemljišnim knjigama, ima 52 kvadrata i nalazi se na prvom katu. Rosavec u svojoj zadnjoj imovinskoj kartici iz 2020. tvrdi da posjeduje samo vikendicu s pripadajućim zemljištem, te ne navodi nijednu drugu nekretninu.

A kako Rosavec taji svoj stan? Kao i Žinić, čini se da je i on pokušao skriti svoje prezime na interfonu. Od cijele liste imena na ulazu, jedino njegovog nema. Zvono gdje je trebalo pisati ‘Rosavec’ zjapi prazno. Ni ulaz u stan s blindiranim vratima nema prezimena, no zato je amaterski ostavio svoje prezime na poštanskom sandučiću.



Ali izgleda da je, za razliku od Žinića, Rosavec u prikrivanju stana otišao još korak dalje. Kako kažu njegovi susjedi, ovaj HDZ-ovac kojeg se posljednjih mjeseci često može vidjeti na televiziji i u drugim medijima, susjedima prodaje priču kako živi i radi u Njemačkoj, piše 24 sata.

Komentari