Zamjenica ravnatelja HZJZ-a upozorava da bi se Hravatska mogla naći u ‘crvenom’: To je prvi znak za uzbunu! Svi se trebaju cijepiti. Odmah, danas, sutra, nema odgađanja!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon što je hrvatska obala na ECDC (Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti) epidemiološkoj karti iz zelenog prešla u narančasto, prijeti li nam daljnje pogoršanje statusa u crveno? Zamjenica ravnatelja Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin rekla je u emisiji HRT-a U mreži Prvog da je to “prvi znak za uzbunu”. 

“Trebamo se svi prihvatiti posla, oni koji organiziraju događanja, putovanja, dolazak turista, pa i ostali koji trebaju dati svoj minimum, a to je cijepiti se”, rekla je Ivana Pavić Šimetin.

Dodala je kako trend porasta incidencije u županijama jadranske obale treba smanjiti i usporiti, jer se može dogoditi da iz narančastog Hrvatska postane crvena.

“To crveno sigurno donosi puno teže uvjete za povratak stranaca iz Hrvatske u njihove matične zemlje. A to dovodi do stanje koje je bilo i prošle godine”, naglasila je zamjenica ravnatelja HZJZ.



Na kraju je rekla da bi “svaki pojedinac morati dati svoj maksimum na individualnoj razini, a to je cijepljenje”.

“Svi se trebaju cijepiti. Odmah, danas, sutra, nema odgađanja. I treba se pridržavati poznatih epidemiološkim mjera – nošenje maske, distanca, izbjegavati okupljanja i to svatko može napraviti”, zaključila je Ivana Pavić Šimetin za HRT.

Hrvatska obala više nije zelena na novoj koronakarti EU-a

Komentari