ŽALBE ODBAČENE! Svih 11 osumnjičenih ostaju u istražnom zatvoru, među njima i novinar Prlić

Foto: Marko Todorov/Cropix

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici kao neosovane je odbacilo žalbe odvjetnika na određivanje istražnog zatvora jedanaestorici osumnjičenih za sudjelovanje u neredima, pišu 24sata.

U istražnom zatvoru su zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i u njemu ostaju do 21. lipnja.

Među njima je i Mate Prlić, novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala. Podsjećamo, 11 mlađih punoljetnika i 31 drugih osumnjičenih za izazivanje nereda završili su u Remetincu na 30 dana kako ne bi mogli ponoviti nedjelo.

“Treba imati u vidu da je zaštitni objekt kod ovog kaznenog djela javni red, odnosno neometano funkcioniranje građana u uobičajenom, svakodnevnom životu. Pri tomu je, iz do sada prikupljene dokumentacije, razvidno da su osumnjičenici, iz mase oko 300 ljudi, a sveukupno oko 1500 osoba, izdvojeni kao osobe za koje su policijski službenici bili sigurni da su sudjelovali u inkriminiranom događaju, koji se odvijao u blizini benzinske postaje, na autocesti, kojom se kretala ne samo kolona navijača Torcide nego i ostali građani, a korištenjem pirotehničkih sredstava, staklenih boca, kamenja, iščupanih prometnih znakova, požarnih aparata, kanti za smeće i ostalih predmeta, policijski službenici su zadobili tjelesne ozljede, dok su službena policijska vozila oštećena, kao i inventar benzinske postaje”, naveo je sud u svojoj odluci.



“Time je ostvaren dostatan stupanj osnovane sumnje, a o iznesenim prigovorima žalitelja voditi će se računa tijekom daljnjeg kaznenog postupka, te će ih imati na umu optužno vijeće u slučaju podizanja i odlučivanja o potvrđivanju optužnice, kao što će i odluka o kaznenopravnoj odgovornosti pojedinog osumnjičenika biti u nadležnosti raspravnog sud”, zaključilo je Izvanraspravno vijeće.

O žalbama drugih 12 pritvorenika Izvanraspravno vijeće trebalo bi odlučivati početkom sljedećeg tjedna.

 

Komentari